Пловдив. 18-та Международна конференция по комбинаторен анализ на изображения започва

...
Пловдив. 18-та Международна конференция по комбинаторен анализ на изображения започва
Коментари Харесай

Пловдив: В града ще се проведе Международна конференция по комбинаторен анализ

Пловдив. 18-та Международна конференция по комбинаторен разбор на изображения стартира през днешния ден в Пловдив. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” - Пловдив от Община Пловдив. Събитието ще се организира в Стария град и ще продължи до 21 юни. Участници са водещи учени от 23 страни от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. Конференцията се организира за първи път през 1991 година в Париж, а идващите й издания са в Убе (Япония), Вашингтон (САЩ), Лион (Франция), Хирошима (Япония), Мадрас (Индия), Кан (Франция), Филаделфия (САЩ), Палермо (Италия), Оукланд (Нова Зеландия), Берлин (Германия), Бъфало (САЩ), Плая дел Кармен (Мексико), Мадрид (Испания), Остин (САЩ), Бърно (Чехия) и Калкута (Индия). В продължение на повече от 25 години тази серия конференции предлага на учени от целия свят конгрес, на който да показват своите най-нови открития, да дискутират най-значимите достижения и провокации в региона, както и да утвърдят и разширят съдействието си с учени от други страни.
Комбинаторният разбор на изображения е научна дисциплинираност учредена на нереални математически теории и техники от “дискретната ” математика (понякога наричана “езикът на компютрите ”). Краен артикул на научните проучвания са математически модели и способи за решение на проблеми от действителния живот, зараждащи в разнообразни, постоянно “социално чувствителни ” области на човешката активност, като медицината, роботиката, защитата и сигурността. Така да вземем за пример, технологии оборудвани с комбинаторни логаритми за разбор на изобразения могат да разпознаят незаконно паркиран или търсен автомобил, зарязан багаж, търсено лице, непозволено или подозрително държание и други Чрез методите на дискретната томография могат да се пресъздават вътрешни човешки органи без да се постанова физически контакт с пациента.
Идеята за осъществяване на тазгодишната конференция по комбинаторен разбор на изображения (IWCIA) в Пловдив е на Валентин Бримков и Ренета Бърнева, професори в Университета на Щата Ню Йорк и водещи учени в тази област. В помощ е локален учредителен комитет, включващ няколко учени от Пловдив и София, както и студенти и възпитаници от Пловдивската математическа гимназия. Организаторите високо правят оценка партньорството и помощта от Пловдивската община и персонално от заместител кмета на Пловдив Стефан Стоянов. Целта на уредниците е IWCIA 2017 в Пловдив да бъде научно събитие, достигащо най-високите международни стандарти. Процесът на рецензиране на постъпилите публикации е бил прекомерно непоколебим и акуратен, като всяка публикация е рецензирана посредством двойно-сляп модел от трима самостоятелни члена на интернационалния програмен комитет включващ водещи учени от 17 разнообразни страни. Томът с трудовете на IWCIA е оповестен в световно-известната Lecture Notes in Computer Science серия на интернационалното научно издателство Springer. Пленарните докладчици са международно приети учени – Алфред М. Брукстейн от Технион, Израел, Едуин Ханкок от Университета на Йорк, Англия и Доктор Хонорис Кауза в Университета на Аликанте, Марк ван Кревелд от Университета на Утрехт, Нидерландия, Кристиан Ронсе от Университета на Страсбург, Франция и Гюнтер Роте от Свободния Университет на Берлин, Германия. Социалната стратегия на конференцията включва запознаване на участниците с историческите и културни забележителности на Пловдив. Гостите ще посетят Асеновата цитадела, Бачковския манастир и други забележителности в региона, ще се насладят на природата на Родопите, както и на най-хубавото от българската кухня. Организаторите имат вяра че IWCIA в Пловдив ще остави незабравими мемоари измежду всички посетители.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР