Плоският данък подкопава демокрацията в България и лишава българите от

...
Плоският данък подкопава демокрацията в България и лишава българите от
Коментари Харесай

Доклад на КТ Подкрепа: Плоският данък лишава българите от достоен живот

Плоският налог подкопава демокрацията в България и лишава българите от заслужен живот. Това гласят част от заключенията на отчета "Плосък налог или народна власт? За прогресивна данъчна промяна в България ", който беше показан на конференция през днешния ден от КТ "Подкрепа ". В документа има съответни оферти за данъчна промяна, която залага на изместването на данъчната тежест от междинната класа и най-бедните към богатите и корпорациите.
Ваня Григорова от "Подкрепа " показа предложенията за въвеждането на напредничав налог. Тези хрумвания са залегнали и в формалното мнение на синдиката за Бюджет 2019.
Разликата сред приходите на най-богатите и най-бедните българи е над 8 пъти, до момента в който приблизително за Европейски Съюз е към 5 пъти. Близо 40% от популацията на страната живее в риск от беднотия и обществено изключване, се споделя още в отчета. Тези равнища са двойно по-високи от междинните за Европа.
От КТ "Подкрепа " цитират и тревожни изводи на Европейска комисия, която дефинира обстановката с неравенството и бедността у нас като "критична " и подлага на критика ниските разноски за обществена политика.
Ето за какво в страната има потребност да се реализира прогресивна данъчна промяна, която би понижила неравенството и насърчила икономическия напредък през засиленото ползване, се споделя още в отчета, създаден от Колектив за публични интервенции (КОИ) и съдружие "Солидарна България ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР