Площта на пожара в Чернобилската забранена зона се е увеличила

...
Площта на пожара в Чернобилската забранена зона се е увеличила
Коментари Харесай

Пожарът в Чернобилската зона се е разширил

Площта на пожара в Чернобилската неразрешена зона се е нараснала с 20 до 25 хектара, само че радиационният декор в столицата Киев и в Киевска област не надвишава нормата, сподели през днешния ден украинската Държавна работа по изключителните обстановки, представена от ТАСС.

Тази заран в неразрешената зона не престават ограниченията за потушаване на две огнища. По данни на представителя на службата за Киевска област Виктория Рубан повода за пожара не е открита, само че най-вероятно става въпрос за човешки фактор.

Вчера изпълняващият длъжността началник на Държавната екоинспекция Егор Фирсов заяви, че радиацията при огнището на горския пожар в Чернобилската неразрешена зона надвишава нормата 16,5 пъти.

"Имаме неприятни вести: равнището на радиация е над естественото в центъра на пожара ", сподели във Facebook Фирсов. Той разгласява и фотография с гайгеров брояч, показващ радиоактивност, която е 16 пъти над нормата.

Първоначално пожарът обхвана над 100 хектара в горския имот, намиращ се до атомната електроцентрала, където през 1986 година стана най-тежката нуклеарна повреда в историята.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР