Площта на горските пожари в Русия се е увеличила със

...
Площта на горските пожари в Русия се е увеличила със
Коментари Харесай

Пожарите в руските гори увеличават площта си в последното денонощие

Площта на горските пожари в Русия се е нараснала със 7,7 хиляди хектара за последните 24 часа, заяви Федералната работа за горска отбрана, представена от РИА Новости.
Ден по-рано беше обявено, че в Русия са регистрирани 122 горски пожара на повърхност от 42,4 хиляди хектара.
" До 00.00 московско време на 25 август на територията на Руската федерация горят 109 горски пожара на повърхност от 50 140 хектара, които се гасят интензивно ", се споделя в известието.
Според районните служби, за последния ден са били изгасени едвам 29 горски пожара.
Най-голямата повърхност от пожари, които интензивно се гасят, е записана в Красноярска област - 84 пожара на повърхност от 22,1 хиляди хектара. Още три пожара на повърхност от 13,2 хиляди хектара бяха потушени в Чукотка.
В четири района: Иркутска област, Красноярския край, Бурятия и Якутия, беше оповестено изключително състояние.
Министърът на естествените запаси Дмитрий Кобилкин съобщи, че евентуална причина за експлоадирането на огъня са гръмотевичните стихии, само че следователите работят и по други версии.
По напътствие на съветския президент Владимир Путин в гасенето са взели участие 10 самолета и същия брой вертолети на Министерството на защитата със особено съоръжение. Премиерът Дмитрий Медведев е упълномощил на губернаторите да вземат обстановката под собствен персонален надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР