Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за

...
Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за
Коментари Харесай

МВР: Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за евентуална мигрантска криза

Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се построяват за възможна мигрантска рецесия. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг, на който беше показан годишен доклад на Главна дирекция „ Гранична полиция ", по отношение на построяването на спешни центрове на територията на общините Любимец, Елхово и Малко Търново.
„ По отношение на справяне с тази рецесия, България е значима граница на Европейски Съюз и Европейска комисия отпусна 160 млн. евро, които са за тази цел. Ние имаме ангажимент да изградим такива спешни центрове. Уточнявам, че става въпрос за спешни центрове и подготвеност за взаимоотношение при рецесии с миграционен напън. Това, че ние сме овладели натиска по българо-турска граница и по зелената граница с Гърция, не значи, че в международен мащаб тази опасност е отпаднала. Знаете какъв брой бежанци и незаконни мигранти има в Турция. Площадките се построяват със средства на Европейски Съюз, с тази помощ. Процедурата е открита “, означи той.
„ Дали ще одобряваме мигранти от Западна Европа, изрично мога да кажа, че в присъединяване ми в Съвет по вътрешни работи и правораздаване, това е една от главните тематики, тъй като все още работи регламентът Дъблин, само че се работи по общо решение за политиката на леговище на Европейски Съюз. В това общо решение се разискват 7 акта и нашата позиция, която е твърдо отстоявана и съответствува с страните в нашата обстановка, като Малта, Гърция, Кипър и Италия, които имат проблем с първа граница, е изрично да се одобри общоевропейско решение - пакет, с цел да подсигуряваме на страната ни при възможна рецесия отговорностите, които имаме и това, което ще свършим за страните в Европейски Съюз ще имаме съответна взаимност от страните, които не са в първа линия “, изясни Маринов.
„ Аз съм изразил позицията на Министерство на вътрешните работи, персонално министър председателят организира диалог предишния петък, преди да тръгне за командировка в Съединени американски щати с министъра на вътрешните работи на Германия, като също изрично съобщи, че България държи тази позиция и желаеме да подсигуряваме сигурността на българските жители “, напомни той. Министър Маринов се обърна към всички политици и ги прикани да ревизират България каква позиция заема. Предлагам да не се играе със страховете на хората. Наистина това е проблем, за който ние доста малко можем да влияем в международен проект. Когато ни пристигна на границата ние би трябвало да сме подготвени за решение. Искам да убедя хората, че мислим за тяхната сигурност и не желаеме да допуснем рецесията през 2014 и 2015 година Тези площадки се построяват за възможна рецесия “, увери той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР