Площадка за извършване на дейности по съхранение и разкомплектоване на

...
Площадка за извършване на дейности по съхранение и разкомплектоване на
Коментари Харесай

Изграждат площадка за излезли от употреба МПС във Варна

Площадка за осъществяване на действия по предпазване и разкомплектоване на излезли от приложимост коли и търговия с авточасти-втора приложимост следва да бъде построена. Това излиза наяве от капиталово предложение на Община Варна, чиито възложител е " Държавна сигурност Варна Ауто " ООД, научи Moreto.net.

Предвиденият за това терен е с повърхност 872 кв. м и се намира в околност " Франга дере и Кокарджа " в регион " Приморски ".

По време на строителството ще се употребяват общоприети строителни материали – кофраж, бетон, баластра, трошляк и други По време на употребата не се планува прилагане на естествени запаси. Битовите и характерни боклуци от активността ще се събират, транспортират и обезвреждат тук-там, избрани от Община Варна.

Към момента излезлите от приложимост возила в морския град се извозват до профилирания за това паркинг, намиращ се под Аспарухов мост. Акцията по почистване на трошки от варненските улици стартира през октомври 2017 година и продължава до през днешния ден. От тогава до края на май тази година общинското дружество " Паркинги и синя зона " са премахнали общо 1422 МПС-та.

Мярката за разчистването на коли важи за тези, които не са в придвижване, със остарели регистрационни номера или не са минали механически обзор през последните 2 години.

Служители на общинското дружество слагат стикери-предписание на возилата за 14-дневен период. През това време притежателите на колите могат сами да ги реалокират в частен парцел. В случай, че това не бъде спазено, автомобилът се извозва наложително от техническо средство вид " паяк " до паркинга за излезли от приложимост МПС под Аспарухов мост, където престоят е 3 месеца. Ако за този интервал притежателят потърси транспортното си средство е длъжен да заплати разноски по пренасяне сред 22 и 27 лева, в случай че обаче срокът изтече, автомобилът се предава на лицензиран оператор за разкомплектоване.

Сигнали за излезли от приложимост МПС могат да се подават на [email protected]; [email protected] или на телефон 052/820-921 /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР