Площадът пред Държавна опера - Бургас ще събере почитателите на

...
Площадът пред Държавна опера - Бургас ще събере почитателите на
Коментари Харесай

Посланикът на Египет ще бъде част от културно събитие в Бургас

Площадът пред Държавна опера - Бургас ще събере феновете на античен Египет. Пространството не е определено инцидентно. В експозиционната зала на операта е подредена изложбата " Тутанкамон - една незавършена любовна история ".
" Вечер на Египет " е част от новия общински летен фестивал " Заедно в Бургас ". Това не е първата демонстрация на фестивала. Той срещна жителите на града и туристите с културата и кулинарните обичаи на Италия, Южна Корея, Русия, Португалия и Армения. Проявата стартира в 18:00 часа на 28 август с лекции, дегустации, кулинарни демонстрации и прожекция на филми.
Проф. д.и.н. Сергей Игнатов, първопроходник на академичната Египтология в България, ще открие лекционната част на деянията. Те включват лекции на тематиките: „ Хауърд Картър и откриването на гробницата на Тутанкамон ", с гост-лектор доцент доктор Емил Бузов и,,Царските гробници от Новото царство и гробницата на Тутанкамон ", с гост-лектор доцент доктор Теодор Леков ".

Вечерта ще продължи с кулинарна проява, отдадена на обичайна египетска кухня. Всеки присъстващ ще може да опита макарони с чеснов доматен сос и чипс от лук, кушари, фалафел и от десерта балях, който съставлява бонбони с фурми.
На събитието ще участва Н. Пр. Моайад Фаталах Елдали - Посланик на Арабска Република Египет в България.
" Вечер на Египет " се провежда от Община Бургас, със съдействието на Посолство на Арабска Република Египет в България и Българско египтологическо общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР