Площадът на Нова година в София ще бъде охраняван от

...
Площадът на Нова година в София ще бъде охраняван от
Коментари Харесай

Площадът на Нова година в София ще бъде охраняван от тежка техника, ще има 8 пропусквателни пункта

Площадът на Нова година в София ще бъде охраняван от тежка техника, ще има 8 пропусквателни пункта. Няма да бъдат допускани пияни хора, както и такива с оръжие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи, които оповестиха какви ограничения подхващат по отношение на идните новогодишни празници.

На площад " Княз Александър I " в София, където в 22 часа на 31 декември стартира Новогодишен концерт няма да бъдат допускани и хора със стъклени бутилки, пиротехнически произведения и други рискови предмети. В региона към площада ще бъдат построени 8 контролно-пропускателни пунктове, на които идващите ще бъдат проверявани. " За по-голямо улеснение на хората КПП-та ще бъдат ситуирани на всички вероятни места към пл. " Княз Александър I ". Две линии тежка техника ще бъдат ситуирани в периметъра към площада. На площада ще има екипи огнеборци и медицински екип на столичната пожарна, подготвени да окажат помощ на жителите, в случай че това се наложи ", заяви комисар Борислав Муеров, шеф на отдел " Охранителна полиция " в столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Осигурени са постове към бежанските центрове, в и отвън метростанциите. Екипи ще дежурят и в зоните на стратегическите обекти на територията на столицата – летище, гари, автогари, огромни търговски обекти. От началото на празниците по бул. " Витоша " в София към този момент се виждат чиновници на жандармерията, които са въоръжени с

Без съществени произшествия по Коледа

Без съществени произшествия и нарушавания на публичния ред са минали коледните празнични дни. Статистиката на Столична дирекция на вътрешните работи сочи понижение на престъпността като цяло в столицата, означи още комисар Муеров. Четири са декларираните джебчийски обири за интервала 22-27 декември. Около 4- 5 са случаите във всяко от деветте районни ръководства на арестувани с наркотични субстанции

Муеров отдаде тези данни на подхванатите превантивните ограничения от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи - " основана предварителна организация, извършени срещи с представителите на охранителните компании, образувани тактически екипи и засилено полицейско наличие ".

10 тежки произшествия в София, 150 хиляди ще се върнат в София на първи януари

За интервала 23-27 декември в София са станали 10 тежки пътнотранспортни катастрофи, хванати са 25 водачи, управлявали след приложимост на алкохол и 4-ма – след наркотични субстанции, заяви комисар Тенчо Тенев, шеф отдел " Пътна полиция " -СДВР.

Очаква се засилен трафик на 1 януари на входните артерии на София – по първични данни към 150 хиляди коли ще влязат в столицата. Движението ще бъде подпомагано от екипи на отдел " Пътна полиция " и при нужда те ще имат подготвеност да преминат към ръчно контролиране. На Владая ще бъдат въведени две платна за прибиращите се към София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР