Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява.

...
Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява.
Коментари Харесай

Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява

Площадът може да показва мнение, само че не може да ръководи. Така разяснява пред Българска национална телевизия митингите с претенции за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев депутатът от ГЕБР Тома Биков.
" Управлението и ние самите постоянно сме били самокритични към себе си. Не отхвърлям, че в България има хора с ниски приходи. За мен глупавото държание на градовете от НСО, нито държавното управление, нито Борисов имат виновност за това, възпламени искрата за тези митинги. ", сподели Биков.
Президентът от 4 години се пробва да възпламени искрата, в този момент се сътвори такива обстановка, съобщи още той.
Нашият проект е да не подаваме оставка, тъй като страната ще влезе непосредствено в тежка политическа рецесия. Има избори след 7 - 8 месеца, подсети той.
" За нас може би предварителните парламентарните избори са най-малкия проблем. Ние сме подготвени още на следващия ден да идем на тях. По-големият проблем е, че не виждам какво ще се случи със страната по-късно. Нашето решение е да не подаваме оставка. Как тъкмо ще се оправи служебния кабинет с ръководството на рецесията, която сега се ръководи. Плодовете на тази рецесия ще бъдат есента и зимата, предварителни парламентарни избори ще засилят проблемите. ", счита Биков и добави: " Не виждам вид за нов кабинет в границите на този парламент. Виждам единствено една ГЕРБ и Обединени патриоти, нито една друга формула няма да бъде работеща ".
" Винаги е имало едно място, което е обединявало всички – президентството. Няма го това място към този момент ",  безапелационен беше Биков. " Смятам, че президентът би трябвало да си изкара мандата и аз не бих си разрешил да му желая оставката. Президентските избори са след година и нещо и там ще стане ясно в случай че реши да се яви за втори мандат. Хората вземат решение и сменят "
Няма съображение откакто сме признати в чакалнята на еврозоната да желаяме оставката на Владислав Горанов. 700 000 000 лева не са изчезнали, а не са събрани. Благодарение на предходния закон Г-н Божков не е бил задължен да дава никакви такси на страната, а ние направихме смяна в закона, разяснява той поисканата от Христо Иванов оставка на финансовия министър.
" Когато приказваме за корупция приемането на България в чакалнята на еврозоната значи една от най-големите и мощни антикорупционни ограничения.Личното ми мнение, е че настояването за оставка на Владислав Горанов е нелогично. "
Ние в никакъв случай не сме сигурни в успеха, само че това което желаеме най-вече е да чуем гласът на хората. И това се случва на избори.
Христо Иванов: Министерство на вътрешните работи се управлява от Пеевски, Горанов би трябвало да подаде оставка, а след това и правителството
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР