Площ от 40 дка, сборен имот на няколко собственици, е

...
Площ от 40 дка, сборен имот на няколко собственици, е
Коментари Харесай

Един и същ е човекът, създал незаконни депа за боклуци в Ягодово и по река Чая до Пловдив

Площ от 40 дка, събирателен парцел на няколко притежатели, е трансфорат от най-малко пет години в нелегално хранилище за боклуци край село Ягодово, покрай Пловдив, а макар сигналите, до момента реакция от институциите няма, сподели през днешния ден на брифинг регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. Собственикът на това хранилище, което е събирало от компании и жители такси, с пъти по-ниски от желаните в законните депа, е обвързван и с противозаконното бунище по поречието на река Чая, а материалите по двете инспекции ще бъдат предоставени на прокуратурата. Сигнали за противозаконната активност има от години, веднъж е правена инспекция за противозаконен рандеман на инертни материали, само че производството е прекъснато от Районна прокуратура. 
Незаконното хранилище в землището на Ягодово се е стопанисвало по нормалната процедура- изкопани са дълбоки изкопи, където са складирани боклуците, от горната страна е засипвано с инертни материали и още веднъж се товарени отпадъци. Сред тях има най-вече строителни и индустриални боклуци. На тоя стадий специалистите са открили два пласта на 4 м дълбочина. 
Подобен е методът в река Чая, където същият този притежател на противозаконното хранилище, е нашумял към този момент един път, откакто пада подпорна стена на реката. Там бяха открити, наред с другите, отпадъци в чували с надпис Made in Spain. Отпадъците там са изсипвани върху дигата на реката, засипвани с пръст и към този момент са образували насип с височина към 7 м, който е навлязъл в Чая. При повишение на дебита на реката има заплаха тя да разнесе отпадъците по течението си. 
По непотвърдена информация, индивидът, който по този начин самоуверено и безнаказано от години върти бизнес с противозаконни боклуци, е от Северозападна България. На брифинга през днешния ден участваха и представители на всички институции, които имат отношение към проблема- Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция, Напоителни системи. Факт е, че цялата тази активност се е правила под носа им и те не са взели никакви ограничения. Сигналът през днешния ден, с изключение на до прокуратурата, е изпратен и до Министерството на енергетиката. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР