Плодовите торти са върхът! Опитайте и това апетитно предложение с

...
Плодовите торти са върхът! Опитайте и това апетитно предложение с
Коментари Харесай

Торта с банани, киви и сметана

Плодовите торти са върхът! Опитайте и това апетитно предложение с банани и киви

Необходими Продукти

● яйца - 8 бр.
● захар - 1 ч.ч
● ванилия - 1 бр.
● брашно - 1 бр.
● бакпулвер - 1 бр.
● банани - 3 бр.
● киви - 4 бр.
● сметана - 300 мл. сладкарска
● шарени пръчици - 2 дребни пакетчета
● пудра захар - 3 с.л
● сок - от компот от праскови

Начин на подготвяне

Изкарваме си яйцата наложително на стайна температура час преди да почнем да подготвяме тортичката. Слагаме едно по едно яйцата в суха огромна купа и разрушаваме с миксер дълготрайно. Прибавяме захарта и отново продължаваме да разрушаваме с миксера.

Слагаме в съд 1 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия малко пакетче. Пресяваме със решето брашнената примес. Постепенно прибавяме брашното в купата при яйцата и разрушаваме.

Приготвяме си кръгла тава или форма за торта с диаметър 28 см. Изрязвам си хартия за печене със същия диаметър. Слагаме на дъното и изливаме сместа. После я заглаждаме с шпатула. Печем до подготвеност във загрята на 160 градуса. Проверяваме с съчка дали се е изпекло добре.

Махаме кръга, обръщаме назад върху забрадка. Махаме деликатно от блата хартията на за печене. Като изстине го режем на две елементи с конец за рязане на блатове или с подобаващ нож. Едната я режем малко по дебела от другата. Първо редим по-тънкия, по-късно и по-дебелия. Поне аз так си го върша.

Разбиваме заквасената сметана и 3 с.л пудра захар в купа до бухнал крем. Слагаме богатства в огромна тортена паница или табла - огромна и кръгла. Леко поливаме блата с компот, благодарение на супена лъжица. Нанасяме от крема на еднакъв и равен слой.

Почистваме от кората кивитата и ги нарязваме на кръгчета на фино. Редим от кивитата върху крема. Следва отново крем. Слагаме втория кръг. Поръсваме със сока то компота. Нанасяме от крема пласт. Нарязваме бананите на кръгчета.

Нареждаме бананите върху крема. Следва отново крем. Слоевете крем, които слагаме на стадии, са тънки, равни като количество. Последният за свършек е по-дебел. Заглаждаме го и него. Оставаме си малко, с цел да я намажем в профил. Мажем я с шпатула или нож.

Слагаме в хладилника тортата. Вадим я, след 2-3 часа я поръсваме със захарни цветни пръчици за декорация. Като е стегнала и си е поела от сок, аромати, усети я режем на триъгълници.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР