Плодовете трябва да присъстват във вашия дом по всяко време.

...
Плодовете трябва да присъстват във вашия дом по всяко време.
Коментари Харесай

В никакъв случай не съхранявайте тези плодове в хладилника

Плодовете би трябвало да участват във вашия дом когато и да е. Те са ключът към здравословното хранене и реализиране на баланс в организма. Обикновено, щом купим обичаните си, незабавно ги прибираме в хладилника, само че за някои, това може да се окаже съдбовно и те да се скапват доста бързо. Ето кои плодове е по-добра да оставите в красивата си фруктиера, а не да съхранявате в ледник.
Банани – извадете ги от хладилника, с цел да ги запазите свежи по-дълго време. Ако това е обичаният ви плод и купувате в по-голямо количество, насочвайте се към неузрелите. Така можете умерено да ги поставите в купа отвън хладилника и да се насладите на техния усет след ден-два.
 Как да разчетем стикерите върху плодовете и зеленчуците? Как да разчетем стикерите върху плодовете и зеленчуците?
Със сигурност сте забелязали стикерите, с които се продават множеството плодове и зеленчуци. Но надали сте обърнали внимание на това, кое...
Череши – изключително в случай че към момента не са добре узрели. Черешите са костилков плод. Костилките усвояват ниската температура в хладилника, което би могло да докара до изгниване на плода от вътрешната страна. Така нито ще можете да се насладите на същинския им усет, нито да ги съхраните по-дълго време.
Нектарини, праскови, манго – те също спадат към костилковите плодове и не би трябвало да бъдат държани в ледник. Оставете ги да узреят добре и в случай че са прекомерно топли, може да ги охладите за малко в ледник преди да ги хапнете.
Ябълки – освен че не би трябвало да ги държите в хладилника, а и не трябва да бъдат смесвани с други плодове. Ябълките отделят газ, който може да провокира повреждане на останалите плодове, до които имат допир. Отделете ги в специфична фруктиера отвън ледник, с цел да ги запазите по-дълго време свежи.
Диня – нормално, щом я разрежем, слагаме останалата част в ледник. Динята е доста потребна най-много поради своите антиоксидантни свойства, само че те изчезват поради ниските градуси в хладилника. Ето за какво, в случай че ви се хапва леден плод, просто я сложете за малко в хладилника преди да си хапнете. Иначе я дръжте извън.
 Кои плодове и зеленчуци се съхраняват ИЗВЪН хладилника Кои плодове и зеленчуци се съхраняват ИЗВЪН хладилника
Пресните плодове и зеленчуци са питателни и вкусни, без значение дали са домашно отгледани, или закупени от близкия пазар. Но също така,...
Ягоди – те спадат към плодове с най-кратък период на валидност. Ако можете, ги хапнете незабавно, щом ги купите. Ако ги поставите в ледник, това ще се отрази отрицателно на усета им и на потребните субстанции, които съдържат.
Боровинки – същото важи и за тях. Хапнете ги незабавно или най-много на идващия ден от закупуване. Може да ги добавите към закуската си или да си приготвите здравословно смути. Не е добре да се съхраняват в ледник.
Авокадо – при него има два вид. Ако смятате да го прибавите към салата или ядене още същия през днешния ден или на идващия, оставете го да узрее отвън хладилника. Ако обаче желаете да го запазите за след няколко дни, поставете го на хладно. Температурата в хладилника ще забавите процеса на зреене.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР