Плодовете са задължителна част от здравословното хранене и важна предпоставка

...
Плодовете са задължителна част от здравословното хранене и важна предпоставка
Коментари Харесай

Грейпфрутът, ябълките и плодовете, които горят калории

Плодовете са наложителна част от здравословното хранене и значима причина за това да бъдем освен здрави, само че и витални, и красиви. Те са с ниско наличие на калории и богати на фибри. Сред тях обаче има някои по-специални, които са изключително целесъобразни, в случай че желаеме да свалим няколко кг.

Грейпфрут

Съдържа единствено 39 калории и ни обезпечава цели 65% от целесъобразния дневен банкет на витамин С. Този плод има и невисок гликемичен показател, което значи, че захарта в него се отделя в тялото ни постепенно, последователно.

Това изключва опцията за внезапно повишение на равнищата на кръвна захар, скоро след което ни обзема апетит. Редовната консумация на грейпфрут или фреш от него преди хранене води до понижаване на телесното тегло и намаление на стойностите на холестерола. Намаляват и телесните мазнини, обиколката на талията и кръвното налягане.

Ябълка

В един плод се съдържат към 116 калории. Научни проучвания потвърждават, че ежедневното похапване на ябълки поддържа отслабването и не ни разрешава още веднъж да трупаме килограми.

Препоръчително е ябълките да се употребяват цели, а не под формата на фреш, с цел да имат стремежи резултат - угнетяване на апетита. Сокът от ябълка пък се свързва с понижаване на телесните мазнини и равнищата на холестерол. Заради високото наличие на фибри, този плод може да ни засити толкоз елементарно, колкото и парче шоколад.

Киви

Този плод е страховит източник на витамини С и Е, както и на фолиева киселина и фибри. Намалява кръвното налягане, обиколката на талията и има потвърдено позитивен резултат върху хора в преддиабетно положение, намалявайки и равнищата на кръвна захар.

Кивито се грижи за здравето на червата, има невисок гликемичен показател, а с помощта на фибрите, които съдържа, ни отбрана, без да одобряваме непотребни калории, написа Healthline.

Авокадо

Това е един от най-калоричните плодове, който има и високо наличие на мазнини. Въпреки това, авокадото е наш съдружник в битката с килограмите. То ни засища елементарно, понижава апетита и равнищата на холестерола. Мастните киселини в състава му подкрепят метаболизма и горенето на мазнините.

Боровинки

Малки, само че с огромен резултат. Те оказват помощ на тялото да се бори с телесните мазнини, като в същото време редуцират риска от диабет и сърдечно-съдови болести. Пълни са с антиоксиданти, които подкрепят метаболизма.

Лимон

Освен че ни зарежда с ударна доза витамин с, този плод има и мощен детоксикиращ резултат. Оказва позитивно въздействие върху функционалността на черния дроб, а оттова и на метаболизма и храносмилателната система. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР