Плодовете са едни от най-големите дарове, с които природата ни

...
Плодовете са едни от най-големите дарове, с които природата ни
Коментари Харесай

5 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували

Плодовете са едни от най-големите блага, с които природата ни е дарила. Освен познатите ни, има и такива, които порастват по други географски ширини и са много екзотични. Те са с разнообразни усети и цветове. Ето 5 от тях:

Ананасова ягода

Ананасовата ягода е чилийски плод. Това е най-старият и античен тип позната ягода и е предходник на ягодите, които познаваме през днешния ден. В множеството случаи тя пораства в дивата природа в планинските чилийски региони.
 Ананасова ягода ThinkStock/Getty Images
Керсон

Керсонът се среща в южно Мексико, Централна Америка, Боливия и Перу. Плодът е прочут и с името ямайска череша . Расте на дърво, което доближава до 3 метра и то в границите на три години. От керсона се вършат разнообразни конфитюри.

Млечна ябълка

Млечната ябълка е открита от испански мореплаватели към 1500 година в Перу. Тя пораства в тропически условия, на дървета, които доближават височина от 20 метра.-->
 Млечна ябълка ThinkStock/Getty Images
Мангостан

Мангостанът е именуван още цар на плодовете. Кората му е доста твърда, само че от вътрешната страна плодът е мек и апетитен. Плодът е извънредно богат на витамини, минерали и антиоксиданти .
 Мангостан ThinkStock/Getty Images
Лангсат

Плодът лангсат пораства в Южна Азия, Малайзия, Индонезия, Бруней, Тайланд и Филипините. Дърветата, на които пораства този плод, доближават до 30 метра. Размерът му е колкото на синя слива и по-скоро наподобява на малко картофче. Вкусът му е извънредно сладостен .
 лангсат ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР