Плодовете и зеленчуците ще се изчерпат, ако британски чартърни самолети

...
Плодовете и зеленчуците ще се изчерпат, ако британски чартърни самолети
Коментари Харесай

Паника на Албиона: Българите да идват, че става лошо

Плодовете и зеленчуците ще се изчерпат, в случай че английски чартърни самолети не докарат селскостопански служащи от Източна Европа. Това написа английският в. " Гардиън ". Спешно има потребност от сходни полети, другояче плодовете и зеленчуците ще останат неприбрани из английските полета - това е било предизвестието, отправено от специалисти към английското държавно управление.

Благотворителната организация Конкордия, един от водещите снабдители на работна ръка, се пробва да докара 10 000 служащи, половината от Европейски Съюз, а другата половина от Русия, Молдова, Украйна, Беларус, Грузия и Барбадос. Но страни нечленки на Европейски Съюз в този момент са със затворени граници поради ковид. А на Обединеното кралство са му нужни 90 000 служащи.

Как да доставят работна ръка от България? При тези пречки в наемането на работна ръка отвън Европейски Съюз, България е обрисувана от Стефани Моуръл, изпълнителен шеф на Конкордия, като " дребния маяк за Обединеното кралство ". Проблемът е, че множеството самолети от България в този момент не летят. Уиз еър е докарал 450 души преди седмица. Така че вид остават чартърите. Цената на чартър на час обаче е 10 000 лири за аероплан с 229 души от София до Лондон, което ще рече 45 000 евро или към 250 евро на човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР