Плодовете и зеленчуците не стигат за всички по светаВ света

...
Плодовете и зеленчуците не стигат за всички по светаВ света
Коментари Харесай

Плодовете и зеленчуците не стигат за всички по света

Плодовете и зеленчуците не стигат за всички по света
В света не се създават задоволително плодове и зеленчуци, нужни за застраховане потребностите на цялото обитаеми на света от здравословно хранене, откриха учени от университета в Гуелф, Канада.

Изследователите са пресметнали какъв брой земеделска повърхност е нужна за застраховане на плодове и зеленчуци за цялото човечество. Резултатите демонстрират, че в днешно време прекомерно доста от обработваемата земя се употребява за произвеждане на зърнени, маслодайни или механически култури, което води до дефицит от плодове и зеленчуци.

"Резултатите демонстрират, че в света има свръхпроизводство на зърно, масла и захар. В същото време производството на плодове, зеленчуци и в известна степен на белтъчини е незадоволително, с цел да удовлетвори питателните потребности на населението", твърди един от създателите на проучването Айвън Фрейзър.

Учените са на мнение, че световната система за произвеждане на селскостопанска продукция следва да се преразгледа. Важно е да се понижи производството на самун, зърно, масла и захар и в това време да се засаждат повече плодове и зеленчуци.

"Осигуряване храната за идващото потомство е една от най-важните задания пред 21-вия век. Нашите предвиждания демонстрират, че при непрекъснато растящо население, единственият метод за обезпечаване на уравновесено хранене е да се съкратят пасищните площи и да се понижат парниковите газове. Трябва да се създават и употребяват повече плодове и зеленчуци и да се премине на диета с по-голямо наличие на растителни белтъчини", изяснява Фрейзър. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР