Плодове, зеленчуци, нискомаслени храни - все полезни и здравословни неща.

...
Плодове, зеленчуци, нискомаслени храни - все полезни и здравословни неща.
Коментари Харесай

Пет мита за храните, на които да спрете да вярвате

Плодове, зеленчуци, нискомаслени храни - все потребни и здравословни неща. Но дали в реалност това е тъкмо по този начин? Ето някои легенди за храните, които не дават отговор навръх истината.

1. Консумирайте обезмаслено мляко - за него се твърди, че е по-здравословно. Това изказване не е доста вярно съгласно последните научни изследвания. Оказва се, че пълномасленото мляко не усилва риска от сърдечни проблеми, нито риска от затлъстяване.

2. Намалете потреблението на картофи - в действителност богатите на скорбяла картофи са и богати на витамин С. Освен това съдържат и огромно количество фибри. А потреблението на варени картофи, само че без сол и лой, е подобаваща и при спазването на диета. Освен засищащи, те са и доста потребни.

3. Избягвайте храни, богати на глутен - доста източници ни поучават да премахнем глутена от здравословното си меню. Всъщност се оказва, че избягването на глутена може да докара до дефицит на витамини и минерали.

4. Полезното суши - твърди се, че сушито, което е приготвено от сурова риба, ориз и разнообразни водорасли, е извънредно здравословна храна. Но самият факт, че одобряваме сурова риба, значи, че организмът доста по-бавно съумява да преработи тези артикули. Най-често сушито е поднесено с разнообразни сосове с високо наличие на захар и натрий /соев сос/, а това единствено по себе си може да докара до скок на кръвната захар.

 Пет мита за храните, на които да спрете да вярвате

5. Ползите от плодовите питиета - Като изключим прясно изцеденият сок /така нареченият фреш/, всички останали сокове със свежи имена не влизат в графата потребни. Повечето " натурални " сокове съдържат доста високо количество ароматизатори, оцветители и добавена захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР