Плодчетата морски зърнастец са малко познати в днешно време, но

...
Плодчетата морски зърнастец са малко познати в днешно време, но
Коментари Харесай

Билката, която е малко позната в днешно време, но е невероятно средство за натурална козметика

Плодчетата морски зърнастец са малко познати в днешно време, само че все по-често ще чувате за тях, изключително в случай че се интересувате от качествена натурална козметика. Ще ги срещнете под наименованията: облепиха, ракитник, морски зърнец, сибирски ананас и царска ягода. А когато разберете за удивителните им изгоди, ще се влюбите на мига!

Това растение спада към групата на суперхраните и е известно с голямото си наличие на витамин C, както и с обстоятелството, че концентрацията на този витамин се резервира даже, когато билката мине през висока температура - да вземем за пример при сваряване. Но славата й не свършва дотук. Облепихата или морският зърнастец оказва прелестно въздействие върху цялостното ни здравословно положение.

Препоръчано от Хипократ
Това е едно от най-древните растения, познати на индивида. Споменато е още в китайската медицина, в старите ръкописи на Тибет и Монголия. Хипократ е препоръчвал плодовете да се употребяват за лекуване на стомашни заболявания. Морският зърнастец е бил един от първите лекове на скорбута. Установено е, че 100 грама плод от морски зърнастец е изцяло задоволителен, с цел да задоволи всекидневната нужда на организма от най-важните витамини. Растението съдържа: витамин С, провитамин А, витамини B1, B2, PP, Е, флавоноиди, токофероли, глицериди на олеинова, линолева, палмитинова, стеаринова киселини, омега 7 мастна киселина, етерично масло, магнезий, манган, калций, желязо, натрий, холин и пектин.

Кои елементи от растението се употребяват четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР