Плочките за обявения като „Събитието на годината“ ремонт на пешеходната

...
Плочките за обявения като „Събитието на годината“ ремонт на пешеходната
Коментари Харесай

Скандал като за оставка! Плочките за дългоочаквания ремонт на пешеходната зона на Враца са менте, гарант за качеството им е Калин Каменов /снимки/

Плочките за оповестения като „ Събитието на годината “ ремонт на пешеходната зона на Враца са менте, откри инспекция на организация BulNews.
Само месец откакто беше подредена първата настилка при започване на Пробива, част от нея сподели недостатъци и радикално промени външния си тип. Това отчетливо проличава при положените плочки в жълт цвят, част от които към този момент са с петна от въздействието на атмосферните условия. На процедура излиза наяве, че множеството от доставените и залепени бетонни плочи са с незадоволително качество и са искрено менте. Нормално е данъкоплатците да издигнат въпроса какъв брой време ще останат здрави, преди да се разпаднат, откакто дефектите са към този момент налице. Ясно проличава, че компрометираната настилката не е индивидуален случай, а става въпрос за огромен сектор, който към този момент е подготвен и хората вървят по него.
Скандалът е невъобразим, защото персонално кметът на Враца Калин Каменов обществено заложи името си, че ремонтът, който е част от оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “, ще се извърши с първокачествени материали, персонално определени от него и основния проектант на общината Чавдар Спасов.
В началото на октомври организация BulNews единствена разгласява сериозен материал за идната съществена реорганизация, който провокира провеждането на изключителна конференция в общината. По време на срещата с публицистите Калин Каменов съобщи: „ В последните няколко седмици в публичното пространство интензивно се спекулира с плана за обновяването на централната пешеходна зона. Затова с моя екип непрекъснато правим инспекции на терен, беседваме с жители и предоставяме подробна информация за напредъка на ремонтните действия. Категоричен съм, че няма да допуснем никакви взаимни отстъпки при осъществяването на плана “.
Чавдар Спасов не остана по-назад от своя шеф и съобщи следното пред медиите: „ По план беше планувано да се слагат клинкерни плочи, с дебелина от 1,4 см. Подобни екструдирани плочки са прекомерно неустойчиви и се употребяват най-вече при облицовката на басейни или други мокри пространства. Съвместно с кмета Каменов водихме договаряния с ръководещия орган те да бъдат сменени. На 20 септември 2018 година, получихме позитивно мнение за смяна на материала. Новата настилка, планувана за монтаж е с дебелина 8 см. и е построена от екструдиран бетон, със специфичен износващ пласт. Подобен вид материал е употребен и при построяването на площадите в Плевен, Бургас, както и пред Министерски съвет “.
Два месеца по-късно се оказва, че организация BulNews е била права да изрази подозренията си за качеството на почналия към този момент ремонт. Щедро похвалените плочки от екструдиран бетон дефектираха съвсем незабавно след слагането им, а се говореше за гаранция от 4-5 години след сериозна употреба. При това реконструкцията едвам в този момент стартира!
След подобен колосален скандал в белите страни виновните за неуспеха подават оставка и по този начин поемат отговорност пред обществото, което са подвели. Случаят във Враца е тъкмо подобен - кметът и основният проектант сменят настилката за главната реорганизация на пешеходната зона и обществено подсигуряват за качеството на новата. Един месец обаче бе задоволителен, с цел да стане ясно, че техните думи са въздух под налягане и не костват и пет пари. Шайка схемаджии като за последно не престават да източват общината, само че мащабите на кражбите ще станат ясни едвам след влизането в общината на новия кмет.
Гражданите на Враца обаче имат право още в този момент да попитат кой ще поеме отговорността за следващата спекулация, която се прави пред очите им по времето на ръководството на Калин Каменов. Хората към този момент не могат да одобряват за обикновено една част от кликата към кмета да забогатява по безочлив метод и по тази причина желаят ясни отговори докога ще продължава това.
До изборите за нов кмет остават 8 месеца, а това е задоволително време специфичните служби да извърнат повече внимание на ставащото в бедна Враца. Неофициално се знае, че има много мотиви тези момчета с маските, на които им се виждат единствено очите, да влязат в постройката на общината и да изведат най-малко дузина мръсници с белезници.
За врачани остава утехата, че в края на октомври ще могат да гласоподават за нов кмет, който да има качествата да направи живота им по-добър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР