Плочки пред бившия партиен дом вече редят строителите от фирма

...
Плочки пред бившия партиен дом вече редят строителите от фирма
Коментари Харесай

Вижда му се краят: Редят плочките пред партийния дом

Плочки пред някогашния партиен дом към този момент редят строителите от компания " Драгиев и ко ", която извършва публичната поръчка за реконструкцията на пл. " Централен ". Новата настилка към този момент е положена към Военния клуб и паметника на Гюро Михайлов, въпреки че мястото към постамента се употребява за склад на строителни материали. За пешеходците е направено коридорче, по което да минават.

Плочките са бели, от бетон, само че контурите на античния конгрес на Филипопол са обрисувани със сив гранит. От фонтана, от който беше свалена пластиката на Жорж Трак, направена във връзка на приемането на България в Европейския съюз, е останал единствено шадраванът. Той не е отстранен и евентуално бетонната чаша ще се употребява за ново водно огледало. По план на площада би трябвало да има изсъхнал шадраван с над 50 дюзи, от които ще блика вода, и водна атракция, която ще символизира Марица. Паметният знак, подложен в чест на визитата на папа Йоан Павел II в Пловдив, е опакован, с цел да не се поврежда. Той е направен от бял мрамор и ще бъде непокътнат.

От страната на " Тримонциум " багери ринат пръстта, тъй като тук работата занапред стартира. По контракт площадът би трябвало да бъде приключен през октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР