Плочите на 3-етажната сграда на ОУ Ангел Кънчев в Асеновград

...
Плочите на 3-етажната сграда на ОУ Ангел Кънчев в Асеновград
Коментари Харесай

Спешно ремонтират училище в Асеновград

Плочите на 3-етажната постройка на ОУ " Ангел Кънчев " в Асеновград са провиснали. Най-голямата дисторция е 15 сантиметра. Поради потребността от незабавен ремонт община Асеновград има намерение да отпусне към 160 000 лв.. Решението за това ще бъде разисквано и гласувано на изключително съвещание на Общинския съвет в града този понеделник. Общо в 21 класни стаи са провиснали стоманобетоновите плочи. В едно от пространствата е паднала мазилка от тавана.
Извършено е проучване на постройката, което е открило, че евентуалните аргументи за провисването са бързо строителство и декофриране, преди бетонът да е придобил нужната здравина, незадоволителното количество армировка, или още през 70-те години, когато е строено учебното заведение, плочите да са изпълнени в този тип ", изясни пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров. Той разясни, че е направено и рентгеново снимане на учебната структура. Изследването е дало изясненост за дебелината на плочите, размерът на провисването и количествата армировка, които са действително вложени в самия обект.
Укрепването на структурата ще се състои в монтирането на железни греди, които ще бъдат анкерирани в съществуващи колони. След това, те ще бъдат облечени в гипсокартон. Срокът, за който е планувано да се извърши цялостният ремонт, е към 3-4 месеца. Идеята е, в случай че образователната година стартира присъствено учениците да имат опцията да организират занятията си в учебно заведение. В случай, че ремонтът не бъде завършен до 15-ти септември ще се мислят разновидности това да се случва през ученическите ваканции. „ Опасност да се срути структурата няма ", увери Димитров, като добави, че съществува възможност да падне мазилка и да се сътвори неприятна и стресова обстановка както за децата, по този начин и за учителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР