*** Плиска. В 14.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети

...
*** Плиска. В 14.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети
Коментари Харесай

Събитията на 27 юли

***
Плиска.
В 14.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Плиска във връзка откриването на цитадела „ Кирилица " и стена с барелефи на писатели, творили на кирилица.

***
София.
В 09.00 часа стартира пленарното съвещание на Народното събрание.

***
София.
Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Република Судан Ибрахим Гандур. От 16:00 часа в зала „ Договори " на Министерство на външните работи двамата ще дадат изказвания пред медиите.

***
Велико Търново.
В 10.00 часа пред „ Константин Кисимов " министърът на защитата Красимир Каракачанов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват на Тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите, заграбване на сержантско звание и връчване на свидетелствата на кадетите от Випуск - 2017.

***
София.
В 09.00 часа в храма „ Св. Седмочисленици " ще дойде Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит патриарх Неофит, който дружно с духовенството ще посрещне честната глава на Св. вмчк и целител Пантелеймон и копието на чудотворната атонска икона на „ Св. Пантелеймон " в храм „ Свети Седмочисленици ".

***
София.
В 09.30 ще се организира постоянното съвещание на Висшия правосъден съвет.

***
София.
В 09.00 часа пред Народното събрание Политическа партия „ Възраждане " ще излезе на митинг, с цел да изкаже несъгласието си с държавната политика във връзка на наглата и безнаказана циганска престъпност.

***
София.
В 10.00 часа в салона на БТПП на ул. „ Искър ",9 ще се организира кръгла маса на тематика „ За интензивен репродуктивен демографски растеж ". Дискусията се организира под патронажа на заместител министър-председателя и ръководител на „ Националния съвет по демографска политика " Валери Симеонов. Участие ще вземат зам.-министър на МТСП доктор Султанка Петрова, ръководителят на СБУ доктор Янка Такева, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, ръководителят на БТПП Цветан Симеонов и ръководителят на ДАБЧ Петър Харалампиев.

***
София.
В 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на обединението от неправителствени организации и групи „ За да остане природа в България ".

***
София.
В 11.00 часа в образователен блок №3 на Техническия университет заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и ръководите на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова ще участва на публична гала за първа копка на план за изцяло възобновяване на Блок 3 и Блок 1 на университета.

***
София.
От 11.00 до 13.00 часа в региона на Военната академия „ Георги С. Раковски " ще бъде изложена бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на Съединени американски щати.

***
София.
В 11:00 часа в Музея на известията на ул. „ Гурко ",6 заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски, посланикът на Индонезия в България Н.Пр. Сри Астари Расджид и ръководителят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев ще показват пощенско-филателно издание, което е основано за присъединяване на България в Световната филателна галерия „ Бандунг " 2017, Индонезия.

***
София.
От 11.00 часа хотел „ Сентрал парк " на бул. „ Витоша ", 106 Българска съдийска асоциация ще даде конференция по план, осъществен в партньорство с Испанската съдийска асоциация „ Франсиско де Витория ".

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция Фондация „ Феникс - 21 век " ще показа резултатите от осъществяването на плана „ Сливи за боклук ".

***
София.
В 11.30 часа ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев ще се срещне с министъра на външните работи на Судан Ибрахим Гандур.

***
София.
В 11.30 часа в зала „ Запад " на Народното събрание ПГ на ВОЛЯ ще даде конференция на тематика „ 100 дни ВОЛЯ в Народното събрание ".

***
София.
В 11.30 часа в езерото на Борисовата градина ще бъдат пуснати 5 зеленоглави патета.

***
София.
В 14:30 в зала 232 на Народното събрание на пл. „ Княз Александър I ",1 ще се организира съвещание на Временната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан.

***
София.
В 14:30 в зала 142 на Народното събрание на пл. „ Княз Александър I ",1 ще се организира съвещание на Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите.

***
София.
В 17.00 часа в зала „ Триадица " на „ Гранд Хотел София " Енергоремонт Холдинг ще даде конференция във връзка измененията в собствеността на холдинга.

***
София.
В 18.00 часа в Гьоте институт на ул. „ Будапеща ",1 литературни преводачи от България, Германия и Люксембург ще превеждат „ онлайн " обичани творби и ще предложат разнообразни преводачески версии на един и същи текст. Модератор е проф. Ана Димова.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца на пл. „ Княз Александър I " ще бъде открита галерия на произведения от сбирката на ХГ „ Владимир Димитров - Майстора " - Кюстендил, както и от Националната изложба, СГХГ, изложба „ Възраждане " в Пловдив, другари на художника.

***
София.
В 19.00 часа в Борисовата градина Представителният духов оркестър при Академията на Министерство на вътрешните работи ще изнесе концерт.

***
София.
От 19.30 часа в Дома на киното БЧК провежда безвъзмездна прожекция на клипове за приложния спорт „ Водно избавяне ".

***
Благоевград.
От 10:00 часа в Зала № 101 на Община Благоевград ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет „ Изпълнение на инженеринг - планиране, ведно с авторски контрол и осъществяване на СМР, по отношение на реализацията на план: „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на здания на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ - Благоевград ", по Процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 " Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване " по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година

***
Банско.
В 21:00 часа на площад „ Никола Вапцаров ", при неприятно време в Голямата зала на Читалище „ Никола Вапцаров ", ще бъдат прожектирани най-хубавите ленти от международното рисково и планинарско кино.

***
Бургас.
В Морската градина ще бъде открит четиридневният Фестивал на балканската скара „ BurgasMezi ". Програмата планува шампионати по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, надпревари по надяждане с люти чушки и кебапчета. Входът е свободен.

***
Бургас.
От 18.30 часа в базата на „ Бургас Трак Сервиз " в Северната промишлена зона висшият мениджмънт на Ford и кметът Димитър Николов ще открият представителството на марката „ Ford Trucks ".

***
Варна.
От 10.30 часа в Духовно образован център „ Св. Архангел Михаил " ще се състои тържествено честване с признателен молебен и полагане на венци във връзка 139 години от Освобождението на Варна.

***
Варна.
В 16.00 часа в Музея на възраждането ще се състои тържествено връчване на подаяние Гарибалдийско знаме.

***
Варна.
В 17.00 часа в Гранд Хотел Варна ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще поздрави участниците в конгреса на Европейските студенти демократи. Очаква се да вземат присъединяване и българските евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков и ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев.

***
Варна.
В 18.00 часа в Държавен списък - Варна ще се състои диалог за огромния ваятел Кирил Шиваров.

***
Варна.
В 20.30 часа на площад „ Независимост " ще се състои концерт край Фонтана във връзка 139 години от Освобождението на Варна.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа Общинският съвет ще организира постоянното си съвещание.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в хотел „ Болярски " ще се организира Еднодневен обучителен семинар на тематика „ Предизвикателствата по противопоставяне на детската полова употреба и трафика на деца посредством Интернет ". Лектор на образованието ще бъде контрольор Любомир Тулев - бранш „ Киберпрестъпност " при ГДБОП - Министерство на вътрешните работи.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред МДТ „ Константин Кисимов " ще се организира гала по заграбване на първо офицерско и сержантско звание, връчване на дипломи на курсанти и кадети - Випуск `17. Очаква се да участва вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

***
Велико Търново.
В 11.30 часа на стадион „ Ивайло " ще се състои Финалът на детския футболен шампионат „ Трифон Иванов ".

***
Велико Търново.
В 17.00 часа в региона на монумент „ Асеневци " и Художествената изложба „ Борис Денев " ще бъде подредена изложбата „ Обърни визиите ".

***
Велико Търново.
В 20.00 часа в Летен спектакъл - парк „ Марно поле " ще се организира XX Юбилеен интернационален Фолклорен фестивал Велико Търново - 2017 с присъединяване на групите от Аржентина, Грузия, Египет, Перу и Сърбия.

***
Видин.
От 09.00 часа в храм „ Св. Николай Чудотворец " Негово Преосвещенство Тимочки свещеник Иларион и Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп ще отслужат св. Литургия.

***
Видин.
От 10.00ч. на конференция в Българска телеграфна агенция Видин ще бъдат показани постигнатите резултати от осъществяването на план „ Валоризация на достоверната просвета " на съдружие „ Регионални партньорства за стабилно развиване - Видин ".

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция представители на неправителствената организация Фондация „ Феникс - 21 век " в партньорство със Сдружение „ Регионални партньорства за стабилно развиване - Видин " ще показват дейностите, изпълнени по плана " Сливи за боклук ".

***
Враца.
В 10.00 часа в Регионалния клуб на Българска телеграфна агенция Сдружение „ Регионални партньорства за стабилно развиване - Видин " ще даде конференция.

***
Враца.
В 10.30 часа кметът Калин Каменов ще участва на откриването на възобновената Болярска черква, която се намира в двора на храм „ Св. Николай " във Враца

***
Враца.
В 17.00 часа в Конферентната зала на Общинския съвет ще се организира социална консултация по отношение на приемане на първо четене на план на Наредба за ръководство на отпадъците, поддържане и запазване на чистотата на територията на общината.

***
Враца.
В 18.00 часа в Регионалната библиотека „ Христо Ботев " ще бъдат показани книгите на Димитър Цолов „ Стихо с Бирка " и „ Проклятието на Белиал ".

***
Враца.
От 21.00 часа в парк „ Дъбника " ще бъде прожектиран филмът „ Летовници " на режисьора Ивайло Пенчев, част от акцията „ Пътуващо лятно кино с БНТ1 ".

***
Гоце Делчев.
В 07.00 часа в манастир „ Живоприемни източник " Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще оглави св. Литургия за св. великомъченик и целител Пантелеймон и светите Седмочисленици.

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа пред постройката на Историческия музей ще се организира митинг на служителите на реда.

***
Карнобат.
В 11.00 часа на пл. „ Янчо Блецов " ще бъде направена първа копка за ефикасния старт на план BG16RFOP001-2.001-0056 „ Повишаване на енергийната успеваемост в жилищния бранш в град Карнобат ".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа ще се организира постоянно съвещание на Общинския съвет.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на площад „ Велбъжд " ще бъде намерено Тринадесетото издание на Международния фолклорен фестивал „ Сребърна пафта ".

***
Ловеч.
В 15.00 часа Областният информативен център ще даде конференция, на която ще бъдат систематизирани резултатите от извършените в общините на региона срещи на тематика „ В средата на програмния интервал ".

***
Момчилград.
В 16.00 часа в парк „ Нури Адалъ " ще се организира шампионат по шах, част от спортна стратегия за интернационалната среща на момчилградчани.

***
Пазарджик.
В 11.00 часа в Приемна зала на Областната администрация ще се организира съвещание на комисията по сигурност на придвижването по пътищата.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се организира съвещание по делото против Славчо Т., упрекнат за закононарушение по чл.284, ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.270, ал.1, пр.1 от Наказателен кодекс.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в зала 2 на Районния съд ще заседава по делото против Цветан П., който е с повдигнати обвинявания за осъществяване на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е осъществено при ръководене на моторно транспортно средство на автомагистрала „ Тракия ", и за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. „ Академик Петър Динеков ", 1А общинският консултант Веселин Маневски ще организира приемна за жители.

***
Пловдив.

От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Западен " на ул. „ Царевец ", 9 общинският консултант Ясен Михайлов ще организира приемна за жители.

***
Пловдив.
От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Северен " на бул. „ Марица ", 91 общинският консултант Гошо Къчков ще организира приемна за жители.

***
Пловдив.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен " на ул. „ Коста Паница ", 5 общинският консултант Пенчо Малинов ще организира приемна за жители.

***
Русе.
В 20.00 часа във Възрожденско читалище „ Зора " театър-школа „ Артистисимо " ще показа премиерата си „ Кармен - дуендето на Федерико ".

***
Смолян.
В 09.30 часа ще бъде отслужена Света Божествена литургия в манастир „ Свети Пантелеймон " във връзка храмовия празник на манастира. От 11.00 часа ще има празничен водосвет, а в 12.00 часа - благословена софра.

***
Смолян.
В 10.00 часа ще се организира постоянното съвещание на Общинския съвет.

***
Стара Загора.
В 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина " ще се проведат игри, креативен занимания и ателиета - част от програмата за лятна работа с деца библиотеката.

***
Стара Загора.
В 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде показана веществено-документална галерия „ Знамето на свободата ", отдадена на 140-годишнината от боевете за града.

***
Стара Загора.
От 18:30 часа в Регионален исторически музей, IV експозиционно равнище ще бъде спретнат интерактивен ъгъл за образование на деца „ Битката за Стара Загора (19/31 юли 1877 г.) - бойното кръщение на Българското опълчение ".

***
Трън.
В 14.00 часа ще се организира постоянното съвещание на Общинския съвет.

***
Хасково.
Областният шеф Станислав Дечев провежда приемни в Маджарово и Ивайловград.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР