Плишкова е на полуфинал в СингапурКаролина Плишкова е първата тенисистка,

...
Плишкова е на полуфинал в СингапурКаролина Плишкова е първата тенисистка,
Коментари Харесай

Плишкова е на полуфинал в Сингапур

Плишкова е на полуфинал в Сингапур
Каролина Плишкова е първата тенисистка, която се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Сингапур. Чехкинята реализира чиста победа над своята сънародничка Петра Квитова след 6-3, 6-4 за малко над час и 20 минути в последна среща за двете от Бялата група. Плишкова е за втора поредна година на полуфинал в азиатската столица, като записа първи триумф от четири дуела против Квитова.

По-младата от двете чехкини направи едвам шест завършващи удара в мача, само че бе надалеч по-постоянна от своята съперничка, като съумя да я пробие на пет пъти и завоюва 70% от разиграванията на втори сервис на шампионката от 2011 година. Двукратната победителка на Уимбълдън приключи срещата с 32 непредизвикани неточности. Преди да се изправи против Плишкова, Квитова бе постигнала 27 победи от 29 мача против нейни сънароднички, само че загуби последните два през този сезон – в този момент от Плишкова, а преди този момент от сестра й Кристина на Чарлстън през април.

Двубоят през днешния ден стартира по призрачен метод за Петра, която позволи пробив в първия си сервис гейм след три двойни неточности. Последва нов брейк за Плишкова, при който резултатът стана 4-0. Силите на Квитова стигнаха за връщане на един от двата пробива, само че в последна сметка сетът отиде за Плишкова след 6-3. Във втората част Квитова бе надалеч по-равностойна, само че все пак съмненията на личен сервис продължиха, а от това се възползва Каролина, която осъществя пробив и затвори мача след 6-4.

По този метод Плишкова приключи групата с 2 победи и загуба, до момента в който Квитова си потегля от конкуренцията с три провали. Предстои другият дуел от Бялата група сред Каролин Вожняцки и Елина Свитолина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР