Плейофната фаза в Първа лига бе официално открита с двубоя

...
Плейофната фаза в Първа лига бе официално открита с двубоя
Коментари Харесай

Черно море стартира с успех в плейофите, моряците пак се справиха с Витоша

Плейофната фаза в Първа лига бе публично открита с дуела сред Черно море и Витоша (Бистрица). " Моряците " предстоящо се поздравиха с триумфа, само че изненада буди единствено крайният резултат - 1:0. Селекцията на Илиан Илиев сътвори доста на брой голови положения, само че се разписа единствено един път посредством Исмаил Иса в 13-ата минута.
 Черно море - Витоша 1:0 (Развой на срещата по минути)
Черно море - Витоша 1:0 (Развой на срещата по минути)

Само един гол падна на " Тича "

След това редица пропуски направиха Кардозо, Минчев, Курьор и Илиан Илиев. Витоша също бе заслужен конкурент на " Тича ", като най-хубавите шансове за " тигрите " се откриха пред Илия Димитров, а един път гредата нацели и ветеранът Венци Бонев.

Припомняме, че за гореспоменатите селекции срещата бе с по-скоро протоколен темперамент. " Моряците " към този момент имат задатък от 16 точки пред Етър и ще завършат преди всичко в група " А ", продължавайки по този метод борбата си за присъединяване в Лига Европа. Гостите пък са наясно, че ще изпаднат и просто доиграват шампионата.
 Снимка 484433
Източник:

Началните минути на " Тича " бяха извънредно тежки и за двата състава, защото във Варна валеше пороен дъжд. Въпреки това, първи прецизен изстрел беше регистриран още във втората минута, когато Исмаил Иса не съумя да затрудни по никакъв метод Николай Кръстев.

Селекцията на Илиан Илиев пропиля първата си голова опция в 7-ата минута. Матиас Курьор напредна по левия фланг, оправи се елементарно с Дилчовски и центрира в дребното наказателно поле на бистричани. Притичалият да засече Кардозо обаче направи по-трудното и от метър прати коженото кълбо над горната греда.

Всяка една офанзива на " зелено-белите " вещаеше голяма заплаха за Витоша. Така беше и в 11-ата минута. Исканият от Селтик Мартин Минчев направи всичко като по учебник - първо преодоля Сила, а по-късно комбинира с непокрития на дъгата Илиан Илиев. Младокът елегантно залъга защитник на Бистрица, само че в последна сметка шутът му беше блокиран от тялото на ветерана Венци Бонев.
 Снимка 484440
Източник:

Защитата на гостите рухна в 13-ата минута, когато разумното стана факт. Запро Динев и Марио Дилчовски не бяха проектирали по съответен метод своята отбранителна тактика. По фланга непокрит се оказа крайният бранител на " моряците " Цветомир Панов, който съвършено прати топката за дебнещия Иса. За тарана остана най-лесното и с глава разстреля Кръстев за 1:0.

Откриващото попадение отпусна " моряците ", които можеха да позволен гол в 20-ата минута. Георги Амзин се възползва от момент нехайство в отбраната на варненци и изведе по прелестен метод Илия Димитров. Юношата на Левски трансферира доста елегантно Иван Дюлгеров и топката летеше към мрежата. Бурните аплодисменти на " Тича " обаче заслужи крайният защитник Цецо Панов, който със задна ножица почисти от голлинията. Така резултатът остана неизменен.
 Снимка 484441
Източник:

Съдията-дебютант Георги Гинчев си навлече гнева на домакините, откакто в 37-ата минута не видя игра с ръка на Запро Динев в неговото наказателно поле. В идващия миг младият съдия не отсвири нарушаване и за жестоко влизане в краката на Минчев.

Витоша още веднъж сътвори главоболия за своя конкурент в 40-ата минута. Богомил Дяков центрира меко от фаул. Исмаил Иса не помни да скочи за високата топка и дебнещият зад него Венци Бонев насочи удар с глава. Мократа топка първо имаше досег с ръкавиците на Дюлгеров, а по-късно и в горната греда на " моряците ".

Малко преди почивката, Матс Курьор сътвори огромен пропуск на своята сметка. Любимецът на почитателите направи бързо двойно с Иса в 42-ата минута и се устреми самичък против Кръстев. Стражът на Витоша обаче завоюва самостоятелния конфликт с брилянтно избавяне.

Втората част стартира по познатия от първите 45 минути метод. Кардозо още веднъж не съумя да означи с екипа на Черно море. В 50-ата минута той проби мощно през центъра, измъкна се и от грубата интервенция на Сила, само че в последна сметка шутира около дясната греда на Кръстев.
 Снимка 484438
Източник:

Малко, откакто се появи в игра, резервата Мехди Букаси можеше да има отрицателен принос за срещата на Черно море. В 63-ата въпросният върна прекомерно едва към вратаря Иван Дюлгеров, само че си поведе топката прекомерно дълго и в последна сметка пропиля преференциалната опция.

Даниел Кутев центрира едва от левия фланг. Балонната топка бе отиграна от Илия Димитров в 71-ата минута, само че само принуди стража на Черно море да направи рутинно избавяне.

До края Черно море продължи да води самодейността в този дуел. " Моряците " обаче направиха още няколко пропуща и по този метод не съумяха да се поздравят със подобаващ победен резултат.
 Снимка 484434
Източник:

В идващия кръг от група " А " на Втората осмица, Черно море играе с Етър, до момента в който Витоша ще брани своята чест против Царско село.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР