Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен не възнамерява да напуска отбора

...
Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен не възнамерява да напуска отбора
Коментари Харесай

Ериксен ще дирижира раздялата с Тотнъм по свой вкус

Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен не има намерение да напуща тима по средата на актуалната акция, твърди мадридското издание „ АС”. Датският национал е наясно с интереса на Реал Мадрид, но в същото време ще преследва и свои персонални цели.

27-годишният състезател има контракт с „ шпорите” до края на актуалната акция, която на всичкото от горната страна не върви по никакъв начин добре. Лондончани се намират на 9-о място във краткотрайното класиране на Висшата лига, като предходната седмица претърпяха загуби с 2:7 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига и 0:3 от Брайтън. Така отборът се намира на 13 точки зад водача Ливърпул и офанзивата на купата още веднъж наподобява мираж.

Още от предишния сезон се приказва, че Ериксен към този момент се цели в трансфер, който ще го изпрати в същински европейски гранд. Тотнъм на няколко пъти безрезултатно се опита да възобнови изтичащия му контракт, а в същото време може би и изпусна момента да го продаде и да получи някакви пари за него.

Според „ АС” през януари „ шпорите” биха били подготвени да паднат до цена от 30 милиона паунда, само че пък самият Ериксен няма интерес да прави зимен трансфер. Причината? След 6 месеца като свободен сътрудник, за който няма бъде дължима трансферна сума, той би могъл да си контракти надалеч по-добри финансови условия, гарнирани с бонус за сключване договор. Обичайна процедура е такава награда да не бъде плащана вкупом, а разсрочена към заплатата на футболиста за първите му 1-2 сезона в новия отбор.

„ АС” също по този начин осведоми, че при последното преподписване с Тотнъм Ериксен се е съгласил да понижи в известна степен заплатата си, само че за сметка на това лондонският отбор да се откаже от всевъзможни варианти и „ вратички” в договора, посредством които може да удължи неговия период (каквато е нормалната процедура на боса Даниел Леви).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР