Плеймейкърът на Маями Хийт Горан Драгич няма никакво намерение отново

...
Плеймейкърът на Маями Хийт Горан Драгич няма никакво намерение отново
Коментари Харесай

Горан Драгич не смята да играе отново за Словения

Плеймейкърът на Маями Хийт Горан Драгич няма никакво желание още веднъж да облича екипа на националния тим на Словения и е безапелационен в решението си.

Драгич изведе балканската страна до златото на европейското състезание през 2017 година, като това бяха и последните му мачове с националния отбор. В родината му се появиха клюки, че той ще се завърне за идната при започване на лятото олимпийска подготовка, само че гардът удостовери, че е завършил с националния тим.

"Когато бях по-млад, демонстрирах на сънародниците си, че съм подготвен да играя за страната си. Без значение дали сме имали добър или неприятен тим, аз бях там. Мисля, че дадох всичко от себе си и на този стадий от кариерата ми аз би трябвало да бъда интелигентен и да защищавам тялото си ", сподели Драгич, който през май ще навърши 34 години.

Друга, въпреки и мълчешком оповестена причина е идният през лятото трансферен прозорец, през който Драгич ще бъде свободен сътрудник. Словения ще се бори за една квота за олимпийските игри на квалификационния шампионат в Литва сред 23 и 28 юни, като на него ще вземат участие общо шест страни.

През тази година Словения разполага с трима играчи в НБА. Освен Драгич, това са водачът на Далас Маверикс Лука Дончич и новобранецът на Денвър Нъгетс Влатко Чанчар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР