Плейлисти с най-големите български хитове за последните две десетилетия звучат

...
Плейлисти с най-големите български хитове за последните две десетилетия звучат
Коментари Харесай

Български хитове звучат на обществени места в София, Варна и Бургас

Плейлисти с най-големите български шлагери за последните две десетилетия звучат на основни публични местоположения в София, Бургас и Варна по самодейност на ПРОФОН. Проектът с времева рамка август-септември е част от акцията във връзка 20-годишнината на сдружението за групово ръководство на сродни права в музиката и има за цел да покаже на жителите и гостите на всеки от изброените градове по какъв начин музиката основава разликата, оповестиха от ПРОФОН.
„ Една обичана ария може да трансформира елементарната разходка в прекарване, да разсъни сантимента ни към едно място, да сътвори спомен и да удължи престоя ни някъде. Звуковият декор е извънредно значим детайл както за положителното ни превозване, по този начин и за триумфа на бизнеса. Този план за обществено озвучаване е лек и приятeн способи да покажем какъв брой мощно влияние може да има музиката върху усещанията ни за едно място през друга част от денонощието “, разясниха от ПРОФОН.
Музикалната селекция във връзка 20-годишнината на сдружението е направена от екип на БГ Радио.
За приятния престой на човекопотока на териториите на Централните жп гари в София, Варна и Бургас ще допринесат шлагери на Лили Иванова („ Ветрове “), Васил Найденов („ Като слънце в огледало “), Мария Илиева („ Лунен сън “), Графа („ Дим да ме няма “), Белослава („ Между две луни “), D2 („ Аз и ти “), и „ Каризма “ („ Минаваш през мен “). Една от плейлистите е основана особено за тийнаудиторията като най-активен консуматор на музика и задава ритъма на настроението по площади и атракциони като туристическото корабче Бургас-Созопол-Бургас с песни на Криско feat. Pavell & Venci Venc’ („ Герои “), Тото от „ Скандау “ („ Чужди усмивки “), Михаела Филева и Искрата („ Играем за победа “) и Дара („ Все на мен “).
Изборът на българска музика за акцията за обществено озвучаване на ПРОФОН е част от идеята на сдружението да поддържа оптимално креативните старания на родните артист-изпълнители и продуценти.
„ Разбира се, ние лицензираме и разпределяме хонорари от потреблението и на български, и на международен репертоар. Това, което ни стимулира да бъдем по-активни по отношение на родната продукция, е обстоятелството, че тя е едва застъпена в медиите. Процесът е явен – колкото по-популярна става българската музика, толкоз по-стабилни ще са позициите ѝ в ефир. От там следва ПРОФОН да събира по-добри доходи за потреблението на звукозаписите, което значи и разпределение на по-големи хонорари към правоносителите. Целта е тези средства да обезпечат едно релативно успокоение на изпълнителите и продуцентите, с цел да могат те да влагат в нови и все по-мащабни планове “, споделят от сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР