Плевенският кмет Георг Спартански публикува във фейсбук отговор на въпроса,

...
Плевенският кмет Георг Спартански публикува във фейсбук отговор на въпроса,
Коментари Харесай

Кметът на Плевен: Няма никакви задължителни разпореждания за третиране на улици и площади

Плевенският кмет Георг Спартански разгласява във фейсбук отговор на въпроса, който поданици на регионалния град упорито му задават посредством обществената мрежа и на електронната поща: Защо не се дезинфекцират улиците и площадите в Плевен ?
Градоначалникът разяснява, че е направил експлицитни запитвания до способените органи , които са му дали отговор, че няма никакви наложителни разпоредби , нито даже инструкции за отнасяне на улици и площади. А, с цел да се предприеме такова отнасяне с химически субстанции, то следва да се прави въз основа на точни, ясни и съответни инструкции по отношение на типа на химическото вещество - дезинфектант, количеството и концентрацията, метода на отнасяне, честотата на интервенцията, инструкции, свързани с възможните здравни последствия за хората и нездравословни такива за околната среда.
Ето целият текст на оповестения от Георг Спартански отговор:
”Уважаеми съграждани, от ден на ден във Фейсбук,в месинджър, посредством WhatsApp, viber, на ел. поща упорито ми се задава въпросът за какво не се дезинфекцират улици и площади в Плевен и общината.
Във връзка с обвиняванията и спекулациите смятам за належащо да заявя следното:

Нито Парламентът, нито Министерският съвет, нито Националният координационен щаб, нито Министърът на опазването на здравето, нито други медицински и санитарни управляващи и органи са приели или издавали закони, постановления, решения, заповеди, указания или инструкции за отнасяне на обществени пространства - улици и площади до ТОЗИ МОМЕНТ.

Второ, с цел да се предприеме такова отнасяне с химически субстанции, то следва да се прави въз основа на точни, ясни и съответни инструкции по отношение на типа на химическото вещество- дезинфектант, количеството и концентрацията, метода на отнасяне, честотата на интервенцията, инструкции, свързани с възможните здравни последствия за хората и нездравословни такива за околната среда! Работата с химикали е източник на нараснали опасности и като такава се подчинява на строги регламенти и се прави от или под контрола на профилирани органи и институции.

Направил съм ИЗРИЧНИ запитвания до способените органи и ми бе доказано,че няма никакви наложителни разпоредби, нито даже инструкции за отнасяне на улици и площади!
Няма и публични интернационалните данни такова отнасяне да отстрани или лимитира ковид. Всички дезинфекционни ограничения, които са разпоредени, са свързани с вътрешна обработка на институции и търговски обекти, както и градския превоз. Разписани са детайлно. Посочени са и препаратите,които следва да се употребяват.

Доказано е и, че коронавирусът заразява през устата, носа и очите. Затова и всички ограничения плануват желязна персонална хигиена, защитни средства и ограничение на персоналните контакти.
Във връзка с гореизложеното и без значение от това, че в някои обитаеми места са стартирани локални самоинициативи за отчасти отнасяне на обществени пространства с химически препарати, при липса на такива заповеди и инструкции от способени за това органи и институции, при липса на данни за смисъла и резултата от такива ограничения и при съществуващите неизвестности и опасности при нерегламентираното осъществяване ще се въздържа да употребявам обществен финансов запас за дейности с популистки резултат, само че съмнителна стойност. В случай, че получа в бъдеще ясни и съответни инструкции по горните въпроси ОТ КОМПЕТЕНТНИТЕ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ, ще основа нужната организация за осъществяване.

Напълно наясно съм, че както в този момент мнозина ме упрекват за неналичието на такива ограничения, по този начин и в противоположния случай други биха ме обвинили в незаконосъобразно и популистко харчене на пари и хвърлянето им напразно с единствена цел PR- резултат...
Декларирам - изцяло осъзнавам, че отговорността за решенията е моя и аз я нося. ”
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР