Плевенският кмет Георг Спартански представи отново на публично обсъждане намерение

...
Плевенският кмет Георг Спартански представи отново на публично обсъждане намерение
Коментари Харесай

Плевенският кмет представи публично намерение Общината да поеме дългосрочен дълг

Плевенският кмет Георг Спартански показа още веднъж на обществено разискване желание за вдишване дълготраен общински дълг от „ Регионален фонд за градско развиване ”. Предложението е Община Плевен да вземе заем, с който да се ремонтират главно площад „ Свободата “, пешеходната зона от него до постройката на театъра и Автогарата в регионалния град.
Повторното обществено разискване се наложи, откакто регионалният шеф Мирослав Петров наложи несъгласие върху решение на Общинския съвет от края на предходната година за вдишване на подобен дълг и го върна за преразглеждане.
На разискването Спартански очерта новите параметри на дълготрайния дълг, който би трябвало да е 5 219 870 лева . Той разясни, че при правенето на проектно-сметната документи на плануваните поправки по пешеходната зона е открита нужда от спомагателни строително ремонтни работи. За Автогарата се оказало, че също би трябвало да се извършат спомагателни действия - свързани с цялостна реорганизация на площадката, на която паркират рейсовете.
Ремонт на пешеходната зона в последните 40 години не е юридически , а в случай че не се извърши ремонт на Автогарата и прилежащата й инфраструктура, рискуваме обектът да загуби лиценз на гара и да стане спирка, което ще лиши общинския бюджет от доходи в размер на над половин милион лв. годишно. Водени са диалози с институциите, които имат подземни връзки и в двата обекта, с цел да създадат и те замяна на инфраструктурата си, с цел да има гаранция, че най-малко в околните няколко години няма да се постанова ремонтираните сектори да се разкопават. Вариантите за деяние оттук насетне са два – поради политически ползи да не се стигне до позитивно решение, поправки да не се създадат и нещата да останат такива, каквито са. Вторият е с цената на доста старания и напрежение плануваното да се случи и да остане нещо за хората след нас. Ще направя всичко допустимо да се реализира този вид. Аз имам вяра, че нещата ще се случат по добър метод, в случай че всички гледаме и работим в една посока. Вярвам, че общинските съветници ще вземат решение, потребно за жителите на Плевен ”, сподели Георг Спартански.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР