Плевенски полицаи задържаха собственик на кравеферма, заплашвал и експлоатирал трудово

...
Плевенски полицаи задържаха собственик на кравеферма, заплашвал и експлоатирал трудово
Коментари Харесай

Задържаха фермер, експлоатирал трудово и сексуално работниците си в Плевенско

Плевенски служители на реда задържаха притежател на кравеферма, заплашвал и експлоатирал трудово и полово служащите си, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Разследването започва на 31 март, когато във фермата край Долни Дъбник органите на реда подхванали процесуално-следствени дейности. Там са открити две дами на 31 години и 33-годишен мъж, които работели без трудови контракти.

На 57-годишния притежател на кравефермата е формиран акт от чиновници на " Инспекция по труда " - Плевен. В хода на инспекцията е открито, че тримата служащи се трудят и живеят в беднотия и обществена изолираност, както и че са обект на полова употреба. Лицата са настанени в спешен център за потърпевши от принуждение.

Впоследствие домът на 57-годишния фермер е претърсен, като са открити и конфискувани документи, 33 500 лв. и 300 литра ракия. За съществуването на акцизни артикули са известени чиновници на Агенция " Митници ", които иззели алкохола.

Първоначално притежателят на фермата е арестуван за 24 часа. Той е притеглен като обвинен за четири закононарушения - за закононарушение по чл.206, ал.1 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, /при изискванията на продължаващо закононарушение незаконно присвоил парична сума, която владеел в размер на 11 914, 85 лева - обществената пенсия на една от потърпевшите/; закононарушение по чл.157, ал.1 от Наказателен кодекс, /на непостоянен ден в края на месец март 2023 година в град Долни Дъбник е направил дейности на полово задоволство, посредством потребление на мощ и опасност с лице от същия пол; и две закононарушения по чл.150, ал.1, по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, / на непостоянен ден от 2020 година до март 2023 година при изискванията на продължаващо закононарушение, посредством приложимост на мощ и опасност направил дейности за да удовлетвори полово предпочитание, без съвкупление с две разнообразни лица от женски пол/.

57-годишният мъж е наведен в Следствен арест и арестуван за 72 часа, като на 6 април съдът му е наложил непрекъснат арест. Работа по изцяло документиране на закононарушението продължава под надзора на прокуратурата.
 8 упрекнати за принудително склоняване към проституция
8 упрекнати за принудително склоняване към проституция

Това стана ясно след извършена профилирана интервенция предходната седмица в няколко области
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР