Плевенски онкохирурзи с революционно решение, за да не спират операциите

...
Плевенски онкохирурзи с революционно решение, за да не спират операциите
Коментари Харесай

Пациент със съмнение за COVID-19 в Плевен е опериран дистанционно чрез робот

Плевенски онкохирурзи с революционно решение, с цел да не стопират интервенциите в страната при изключително състояние. Проф. Григор Горчев и проф. Славчо Томов към този момент сполучливо организират телемедицина и телехирургията. Преди дни те сполучливо приложили нововъведенията при интервенция на пациент.
„ Ситуацията се трансформира доста с това ново заболяване. Има пациенти, които се нуждаят от незабавна оперативна намеса. Такъв образец е пациентка, която беше с доста тежко онкологично заболяване и трябваше да бъде незабавно оперирана. Тя обаче беше със подозрение за COVID-19 с кашлица и подозрения за пневмония и трябваше да решим по какъв начин да постъпим”, изясни хирургът проф. Григор Горчев.
Проф. Горчев уточни, че осъществяването на интервенции с подпора е към този момент стандарт, който се постанова. „ Сега е моментът да се покажат телемедицината и хирургията като метод на влияние и метод на работа при такива пациенти”, добави той.
„ Животът продължава и пациентите имат потребност от оперативни интервенции. Да, в изискванията на епидемиологична конюнктура незабавните интервенции и тези на онкологичните пациенти са предпочитани. Цялата здравна общественост сега взема решение в динамичност по какъв начин да подхожда ексцентрично в една в действителност ексцентрична обстановка”, сподели ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов.
„ Изследванията на пациентката излязоха и тя за благополучие беше с негативна проба. Но въпреки всичко екипът взе всички ограничения, с цел да бъдат предпазени всички”, уточни още проф. Томов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР