Плевенската Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите

...
Плевенската Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите
Коментари Харесай

Плевенската екоинспекция иззе от частен дом 11 препарирани животни от защитени видове

Плевенската Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите (РИОСВ) и полицията в Троян при взаимна инспекция са иззели от частен дом 11 препарирани животни животни от предпазени типове. Незаконната колекция включва пума, калугерица, скален орел, червеноклюна потапница, кафявоглава потапница, дребен ястреб, зелен кълвач, елементарен мишелов, пернатонога кукумявка, оповестиха от екоинспекцията.
Проверката е осъществена в троянското село Черни Осъм по постъпил сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен. На нарушителя е формиран акт за административно нарушаване.
От екоинспекцията напомнят, че Законът за биологичното многообразие не разрешава всички форми на съзнателно хващане или ликвидиране на предпазените типове животни. Забранено е и препарирането, притежаването, търговията или размяната на такива животни.
Предвидените санкции за извършители физически лица са от 100 лева До 5 000 лева, а за юридически лица и еднолични търговци наказването е от 500 лева до 10 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР