Плевенчанинът Стефан Димитров Маджунков навърши днес 100 години.Юбилярят е роден

...
Плевенчанинът Стефан Димитров Маджунков навърши днес 100 години.Юбилярят е роден
Коментари Харесай

Потомък на стария плевенски род Маджункови навърши днес един век

Плевенчанинът Стефан Димитров Маджунков навърши през днешния ден 100 години.Юбилярят е роден на 5 октомври 1923 година в града ни в семейство на земеделци. Произхожда от големияплевенски жанр Маджункови, живеещ в Маньова махала. Неговият татко е един от донорите за строителството на църквата „ Света Параскева ”.



Стефан Маджунков е служил в Българската войска 3 години по времето на Втората международна война. Женен е, има наследник и щерка, 2 внука, 2 внучки и 3-ма правнуци. Трудовият му живот с 46 години стаж минава единствено в едно дружество - Ремонтната база в Плевен. Изключително работлив, кадърен и почитан от сътрудниците и скъп от ръководители си човек, с голям брой медали и награди.Сред съседите си е прочут с доброжелателност и с подготвеност постоянно да помогне.



Според него дълголетието му се дължи на позитивното мислене, без злоба и ненавист, придвижването и труда, описа неговата снаха Константина Ангелова, добавяйки, че той е най-хубавият човек, който познава.



Днес Стефан Маджунков отпразнува вековния си празник в стеснен фамилен кръг. Община Плевен споделя неговата и на околните му наслада и му пожелава здраве, спокойни и приятни дни напред. В осъществяване на Решение на Общинския съвет на столетника ще бъде предоставена сумата от 500 лв., които ще получат от негово име дъщерята и синът му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР