Плевенчани от всички възрасти се включиха в организирания от Община

...
Плевенчани от всички възрасти се включиха в организирания от Община
Коментари Харесай

Плевенчани от 3 до 70+ години се включиха в екопохода „Избери как да се придвижиш”

Плевенчани от всички възрасти се включиха в проведения от Община Плевен на 22 септември екопоход „ Избери по какъв начин да се придвижиш ”, отдаден на различното на колите придвижване в градска среда и здравословния метод на живот. Проявата е част от Седмицата на подвижността. С това събитие, както и с самодейността „ На работа – без автомобил ”, Община Плевен взе участие в Националния конкурс „ Нестле за Живей интензивно ”, подсилен от Националното съдружие на общините в България, за финансиране от 20 хиляди лв. за спортна база.
Идеята за разпространение на ежедневната двигателна интензивност бе споделена от хора на възраст от 3 до над 70 години, измежду които представители на учебни заведения, спортни клубове, пенсионерски организации. Групата на пешеходците потегли от началото на пешеходната зона до центъра на града. Велосипедистите на възраст над 12 години изминаха  почти 5 км по велоалеята от централния площад до началото на парк „ Кайлъка ” и назад. Най-малките участници с колела, тротинетки и ролери направиха обиколка в Градската градина. Всички стартове бяха без спортен темперамент с концепцията за разпространение на екологичните способи за напредване. Викторина на тематика „ Знаете ли да се храните здравословно ” зарадва дребни и огромни, откакто всички участници финишираха в центъра на Плевен.
 Община Плевен провежда допитване до жителите по отношение на развиването на града Община Плевен провежда допитване до жителите по отношение на развиването на града
В осъществяване на Закона за районното развиване стартира създаването на План за интегрирано развиване на община Плевен за интервала 2021...

Участниците в екопохода по трите маршрута участваха в томболи за деца и за възрастни. Късметлиите си потеглиха с награди, измежду които два велосипеда, две тротинетки, спортни аксесоари. За огромната премия при децата шансът се усмихна на Лъчезар Цочев. При възрастните печелившият ваучър бе на Магда Грънчарова, която показа, че за повторно печели колело, откакто шансът я споходил преди десетина години в Испания.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР