Плевен. За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен)

...
Плевен. За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен)
Коментари Харесай

За втора поредна година Медицински университет – Плевен провежда изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности

Плевен. За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) организира изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Това оповестиха от МУ-Плевен . Освен в градовете Монтана и Видин, кандидатит-студентите имат опция тази година да се явят на тест по биология и във Враца и Велико Търново за 9 специалности на висшето учебно заведение, водещи до придобиване на степен „ Бакалавър “ и „ Професионален бакалавър “. Решението за изнесените изпити в Северна България произтича от потвърдено най-високия % претенденти от тези райони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и постоянната изпитни сесии.
На 9 март следва последният от поредицата изнесени изпити, който ще се организира във Велико Търново в конферентната зала на хотел „ Премиер “ от 10.00 до 12.00 ч. Преди това на 7 и 8 март в изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ в старопрестолния град представители на висшето учебно заведение ще вземат присъединяване в кандидатстудентска борса.
По време на изнесените изпити кандидат-студентите на МУ-Плевен могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности „ Акушерка “, „ Медицинска сестра “, „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “, „ Помощник-фармацевт “, „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “, „ Опазване и надзор на публичното здраве» и „ Медицинска козметика “ и „ Социални действия “.
Медицински университет – Плевен организира динамична целогодишна кандидатстудентска акция под мотото „ Успяваме дружно “. Студентите, преподавателите и чиновниците на висшето учебно заведение оказват помощ на претендентите да създадат верния избор, от който зависи бъдещото им професионално създаване и развиване, посредством срещи-разговори в гимназиите в цялата страна, участия в кандидатстудентски тържища и дни на отворените порти. На 26-27 март 2019 година следва присъединяване на представители на МУ-Плевен в кандидатстудентска борса в Разград, проведена с поддръжката на Община Разград.
За поредна година Медицински университет – Плевен ще заложи и на сполучливото осъществяване на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през месеците март и април 2019 година, резултатите от която имат идентична тежест в балообразуването като изнесените и постоянните изпити по биология и химия. За бакалавърските специалности приемът на документи е в интервала 18 – 27 март, а пробата по биология е на 30 март 2019 година За магистърските стратегии по Медицина и Фармация, подаването на заявки е в интервала 18 март – 3 април, а предварителните изпити са по биология – на 6 април и по химия – на 13 април 2019 година
Ако оценката от изнесените или предварителните изпити ги удовлетворява и са решили да не се явяват на постоянната изпитна сесия през юли, претендентите наложително би трябвало да подадат документи и през юни 2019 година, с цел да посочат желанията си за присъединяване в класирането по специалности. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да аплайват единствено с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по желание, без да се явяват на изпит. Висшето учебно заведение признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади по биология и химия за настоящата година.
На уеб страницата на висшето учебно заведение в раздел „ Актуално Прием 2019 “. е поместена цялостна информация за специалностите, местата и таксите на образование, по които МУ-Плевен реализира банкет за новата академична година, датите на изпитите и обновения Правилник за банкет на кандидат-студенти. Чрез уеб страницата всеки абитуриент може да подаде документи онлайн, да ревизира залата за явяване на изпит, както и получения резултат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР