Плевен. В УМБАЛ Света Марина“ в Плевен успешно бяха извършени

...
Плевен. В УМБАЛ Света Марина“ в Плевен успешно бяха извършени
Коментари Харесай

Плевен: В УМБАЛ „Света Марина“ успешно бяха извършени две робот асистирани гинекологични операции със система от последно поколение

Плевен. В УМБАЛ „ Света Марина “ в Плевен сполучливо бяха осъществени две робот асистирани гинекологични интервенции със система от последно потомство - da Vinci Xi, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Операциите са осъществени от пионерите на роботизираната хирургия - член кор. проф. Григор Горчев и проф. Славчо Томов.
Роботизирана система от последно потомство е конфигурирана в болничното заведение при започване на тази година. Системата ще се развива в три посоки: лечебна активност в името на българския пациент, научно-изследователска активност и обучителна в Медицинския университет в Плевен.
С въвеждането на новата роботизирана система в клиничната процедура ще се следят по-добри резултати в оперативната и лечебната активност. Доказани са многочислените изгоди за пациентите при използването на роботизираната хирургия: минимално инвазивна хирургия, точност и сигурност за пациента, без сечения и белези, ниска кръвозагуба, понижаване на постоперативната болежка и дискомфорт, редуциране на болничния престой, бързо възобновяване и връщане на пациентите към естествен обществен живот.
Виолета КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР