Плевен. В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет -

...
Плевен. В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет -
Коментари Харесай

Плевен: В града ще се проведе Студентският фестивал на художественото творчество със 150 изпълнители от медицинските университети в страната

Плевен. В годината на 45-годишния си празник Медицински университет - Плевен е хазаин на Третия Национален Студентски Фестивал на медицинските университети в страната. Това оповестиха от пресцентъра на МУ - Плевен . Град Плевен и Читалище „ Съгласие 1869 “ ще се трансфорат в интернационална сцена на студентското художествено творчество на 10 и 11 май 2019 година Фестивалът се организира под патронажа на клета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, отдадена на Празника на Плевен.
Националният студентски конгрес ще притегли в град Плевен над 150 представители на академичната и студентската общности от всички медицинските висши учебни заведения в цялата страна. Най-многобройни са студентите-участници от медицинските висши учебни заведения във Варна и Плевен – по 31 български и задгранични реализатори и танцьори, следвани по брой от 27 участници от Медицинския факултет към Тракийски университет – Стара Загора и 26 от Медицински университет – Пловдив, като 21 студенти ще показват Медицински университет – София. Висшето учебно заведение в Плевен ще изненада своите посетители с тържествените осъществявания на Университетски хор от студенти и преподаватели, с които ще се открие фестивала под диригентството на Ваня Делийска, заслужил жител на Плевен. Хорът ще вземе присъединяване в формалната част на художествения конгрес, отдадена на 11 май, денят, в който Българската православна черква уважава делото на Светите братя Кирил и Методий.
Студентският фестивал ще се организира в интервала 10 - 11 май 2019 година под мотото „ Духовност и творчество “, като ще започва на 10 май на площад „ Възраждане “ с празнично дефиле на участниците по университети. На 10 май вечерта от 22.00 ч МУ-Плевен ще сервира специфична изненада за участниците във фестивала и гостите на града - неповторимо светлинно шоу и заря на Параклис-мавзолей „ Свети Георги Победоносец “ 1907.
На 11 май от 10.00 часа започва главната стратегия на художествения конгрес, който ще се организира в две елементи, всяка от които съдържа 12 осъществявания – танцови, хорови и солови. Сред задграничните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие известният хип хоп реализатор Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.
Входът на фестивала в Читалище „ Съгласие 1869 “ е свободен за всички искащи да се потопят в неповторимата атмосфера на интернационалния празник на студентското художествено творчество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР