Плевен. В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет –

...
Плевен. В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет –
Коментари Харесай

С двама „Златни Хипократи” за пълно отличие Медицински университет – Плевен изпраща Випуск 2019 млади лекари на 2 декември

Плевен. В годината на 45-годишния си празник Медицински университет – Плевен (МУ – Плевен) провежда празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 40-тия следващ випуск на Факултет „ Медицина “ на декември 2019 година, понеделник, с присъединяване на Академичното Ръководство, преподавателите и околните на дипломантите. Това оповестиха от университета .

Празникът ще се организира при следната стратегия:
- 10.00 ч. – Ректорат – Ритуал по предаване знаците на Университета;
- 10.15 ч. – Празнично шествие от Ректората до площад „ Възраждане ”;
- 10.30 ч. – Поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „ Св. Георги Победоносец ”;
- 11.00 ч. – Тържествена промоция на младите лекари в зала „ Магнум ”;
- 12.00 ч. – Коктейл за дипломанти, преподаватели и посетители.

След сполучливо приключен 6-годишен курс на образование 80 абитуриенти от България, Сърбия, Украйна и Македония получават образователно-квалификационна степен „ Магистър ” и професионална подготовка „ доктор ”. Средният триумф на Випуск 2019 млади лекари е Много добър 5.22 с двама „ Златни Хипократи ” и висок брой отличници – 29. За висок триумф дипломантите ще бъдат наградени с плакет „ Отличник ” на Факултет „ Медицина ”, първокласни дипломи и някои принадлежности, с които да стартират лекарската си процедура. Първенци на випуска, приключили с цялостно отличие от курса на образование и държавните изпити, са доктор Виктор Веселинов Петров и доктор Венелина Валентинова Гандилева. Те ще бъдат наградени с позлатен плакет „ Златен Хипократ “. Отличниците на випуска ще поздравят своите сътрудници и ще отговорят на приветствията на ректора проф. доктор Славчо Томов и на формалните посетители.
От същия випуск през м. април 2020 година ще се дипломират и 93-ма задгранични студенти, учащи се в англоезичен курс по компетентност „ Медицина ”. Младите задгранични лекари са жители на Турция, Гърция, Германия, Англия, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.
По покана на Академичното управление на МУ – Плевен специфичен посетител на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2019, е проф. Пламен Джуров -български композитор, диригент и държавник, професор по диригентство в Националната музикална академия „ Панчо Владигеров “. Завършил е Българската държавна консерватория с три специалности: пиано, комбинация и диригентство. Професор Джуров е почнал работа като диригент в Плевенската филхармония. Дирижирал е непознати оркестри в Русия, Германия, Мексико, Алжир, Куба и Северна Македония. Диригент е на камерен отбор „ Софийски солисти “ от 1988 година Председател е на Фондациите „ Международен конкурс за млади оперни артисти Борис Христов “ и Международен фестивал „ Софийски музикални седмици “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР