Плевен. При съвместни действия на криминалисти на ГДНП и ОДМВР

...
Плевен. При съвместни действия на криминалисти на ГДНП и ОДМВР
Коментари Харесай

МВР: При съвместни действия на криминалисти на ГДНП и ОДМВР - Плевен са иззети множество предмети с културно-историческа стойност

Плевен. При взаимни дейности на криминалисти на ГДНП и ОДМВР - Плевен са конфискувани голям брой предмети с културно-историческа стойност. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Специализираната интервенция по противопоставяне на закононарушения, свързани с нелегално придобиване и продажба на предмети с културно-историческа стойност, е осъществена след професионално следствие на добита информация в бранш „ Културно-исторически полезности “ - ГДНП, че 33-годишен мъж предлага за обмен в интернет уебсайт антични монети. В рамките на оперативните дейности е открито жилището му в Червен бряг, а при осъщественото претършуване на адреса са открити голям брой археологически предмети, както и полиетиленов плик с опиат.
Последвали процесуално-следствени дейности и в различен парцел в града, благосъстоятелност на 57-годишен мъж, който в обособено ателие е реставрирал нелегално добити археологически и културни полезности. В хода им криминалистите претърсили стая, пригодена за котелно, и таванско помещение, откъдето иззели общо 84 предмета - монети, украшения, старинни предмети от бита, антична керамика и каменни сечива от праисторията, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред.
По случая са формирани три досъдебни производства, а работата по документирането му продължава под управлението на Окръжна прокуратура - Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР