Плевен. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен се води

...
Плевен. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен се води
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Плевен задържа за срок до 72 часа двама мъже по дело за държане на 12 кг канабис с цел разпространение

Плевен. Под управлението на Окръжна прокуратура - Плевен се води следствие по досъдебно произвеждане за това, че на 12 януари 2022 година в село Рупци, област Плевен, без съответно позволение е държано за разпространяване наркотично вещество, реагиращо на канабис, с общо тегло 12 кг – закононарушение по член 354а, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от прокуратурата .

На 12 януари 2022 година, към 20.30 часа, при извършена профилирана полицейска интервенция на изхода на село Рупци са открити три лица, оказали опозиция при задържането им, посредством възпроизвеждане на изстрел с газов револвер към чиновниците на реда и изваждане на нож. В резултат на употребяваните оръжия няма ранени лица. При инспекцията в едно от лицата е открит и конфискуван сак, в който държал 12 полиетиленови вакуумирани пакета с размери 30/30см, съдържащи съцветия - канабис. В следствие е осъществено претършуване и изземване в дома на друго от арестуваните лица в село Рупци, при което са открити и конфискувани още 16 полиетиленови вакуумирани пакета с размери 30/30 см, буркан с съдържимост 800 мл, съдържащи съцветия и стръкове коноп, както и машинка за вакуумиране. Общото количество на откритата и конфискувана тревистата маса е над 12 кг.

По досъдебното произвеждане в качеството на обвинени са привлечени лицата – И.П.П. и Б.С.С. за закононарушение по член чл. 354а, ал.1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен те са арестувани за период до 72 часа. За осъщественото от тях закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 12 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Предстои Окръжна прокуратура град Плевен да внесе в Окръжен съд град Плевен искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването продължава под управлението на Окръжна прокуратура - Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР