Плевен. Отборът на Италия спечели първо място в категорията за

...
Плевен. Отборът на Италия спечели първо място в категорията за
Коментари Харесай

Отборът на Италия спечели наградата за цялостно представяне в Деня на народите в Спортния комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет - Плевен

Плевен. Отборът на Италия завоюва първо място в категорията за изцяло показване на Cherry on the Top/ Черешката на тортата в 7-ото издание на Деня на народите тази година. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Плевен . Призът за най-хубав щанд отиде при студентите от България, тимът на Сомалия завоюва в категорията Най-добра кухня, за най-хубавото осъществяване бе отличено представянето на студентите от Индия, а най-хубавите костюми бяха на тима на Африка.
Благотворителната идея в Деня на народите 2019 бе отдадена на Петър, студент от МУ - Пловдив, който се нуждае от скъпоструваща костно-мозъчна трансплантация в Германия. Гостите на Деня на народите, студенти, преподаватели и жители, събраха за Петър близо 6000 лв..
На 9 ноември 2019 година Спортният комплекс „ Проф. доктор Недко Кючуков “ при Медицински университет (МУ-Плевен) за седми следващ път се трансформира в интернационална сцена, на която студентите на висшето учебно заведение показаха своите страни – разнообразни култури, обичайната кухня, обичай, облекло, история, национални песни и танци. Това пъстро разнообразие от осъществявания на студенти от над 11 националности се разпростра по време на трансформиралия се в традиция за МУ-Плевен Ден на народите (International Day). Събитието се провежда по самодейност на задграничните студенти, взаимно с българските им сътрудници, и се реализира с поддръжката на Ръководството на висшето учебно заведение. Целта е студентите да срещнат академичната общественост и жителите на Плевен с другите култури на родните си страни, водени от убеждението, че познавайки националните си разлики и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, с цел да живеят и учат дружно.
В програмата на събитието се включиха над 250 студенти, водени от упоритостта да показват своите култури от над 11 националности – Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Гостите на празника имаха опцията да посетят специфичните щандове на страните и да опитат обичайна за тях кухня.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР