Плевен. От началото на месец ноември 2019 г. Университетска болница

...
Плевен. От началото на месец ноември 2019 г. Университетска болница
Коментари Харесай

С последно поколение ядрено-магнитен резонанс Университетска болница „Света Марина“ в Плевен ще осигурява най-висок стандарт в образната диагностика

Плевен. От началото на месец ноември 2019 година Университетска болница „ Света Марина “ – Плевен ще надгради високотехнологичната артилерия в диагностиката и проучванията, които предлага на своите пациенти, с последно потомство уред за магнитно-резонансна томография MAGNETOM AERA 1.5Т. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Плевен . Ядрено-магнитният резонанс на лечебното заведение се наложи като пример за най-голям стандарт в качеството на облиците и комфорта за пациентите. Апаратът обезпечава необятен набор от проучвания и с високите си механически параметри подсигурява потреблението на новоразработените приложения и проучвания. С ядрено-магнитния резонанс от последно потомство се подсигурява приемането на висококачествени облици при целотелесни проучвания, профилирани проучвания на основен и гръбначен мозък, опорно-двигателния уред, коремни органи и други До момента в България има конфигурирани осем такива апарати във водещи новаторски здравни заведения, измежду които Военно-медицинска академия - София, УСБАЛО - София, УМБАЛ „ Софиямед “ - София, МБАЛ „ Уни Хоспитал “ - Панагюрище и други Висококвалифицираният екип от експерти по образна диагностика мина натоварен обучителен курс на към този момент инсталирания и работещ ядрено-магнитен резонанс в Медицински център „ Света Марина “ – Плевен. Екипът е в състав: доктор Димитър Ангелов, доктор Тихомир Стоянов, рентгенов лаборант Ваня Вълова и лекар-специализант Мирела Василева.
Многобройни са преимуществата за пациентите на високотехнологичния магнитен резонанс в Медицински център „ Света Марина “ – Плевен, измежду които главните са:
- Отворът на гентри от 70 см и дребната дълбочина на гентри обезпечава оптимален комфорт за пациента и разрешава обзор на всевъзможни пациенти – мъчно преносими, с клаустрофобия и в особена позиция. По време на проучването не е належащо препозициониране на пациента и огромна част от проучванията могат да се организират с краката напред като по този метод доста се усъвършенства комфорта за пациента. Уникална за апарата е и технологията QuietSuite, редуцираща шума, съпътстващ проучванията, с до 97%.
- Tim 4G технология – потребление на многоканални бобини с опция за съчетание в едно проучване на няколко бобини или обособени бобини, което обезпечава доста високо качество на облика. Максималният брой от 204 бобини детайли обезпечават сигнал с извънредно високо качество и по този метод нужната информация за модерните приложения за проучване.
- Dot (Day optimising throughput) технология – обезпечава асистиране по време на проучването предвид на бързо персонализиране на параметрите на проучването по отношение на съответния пациент. Стратегията на сканиране може да се смени доста бързо в сходство с клиничните показания и положението на пациента. С новото потомство апарати се вкарва DotGo – последващо потомство на Dot технологията, която в допълнение усъвършенства интуитивното потребление на протоколите и приемане на качествени резултати от проучванията.
- С потреблението на Tim 4G и Dot технологиите времето за проучване на един пациент е с до 50% по-кратко спрямо такова проучване на различен уред със мощ на магнитното поле 1.5Т. Апаратът има потенциал за обзор на над 60 пациента дневно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР