Плевен. На два европейски форума по терапевтичен ултразвук бяха представени

...
Плевен. На два европейски форума по терапевтичен ултразвук бяха представени
Коментари Харесай

Плевен: На два европейски форума по терапевтичен ултразвук бяха представени резултатите на ХАЙФУ Център „Света Марина“

Плевен. На два европейски форума по лечебен ултразвук бяха показани резултатите на ХАЙФУ Център „ Света Марина “. Това оповестиха от пресцентъра на МУ - Плевен . Двата годишни научни форума по лечебен ултразвук на Международното сдружение по лечебен ултразвук (ISTU) и Европейското фокусирано ултразвуково благотворително общество (EUFUS) се състояха през юни 2019 година в Барселона, Испания. Учени, инженери, медицински експерти и огромни производители от целия свят се събраха на първа взаимна среща, с цел да обменят опит, хрумвания, положителни практики и новости. Участие взеха общо 440 делегати от водещите центрове за използване на ултразвуково лекуване от Съединени американски щати, Англия, Израел, Германия, Франция, Италия, Китай, Кореа, Япония и други. Различните сесии обгърнаха разнородни тематики, вариращи от моделиране и физика, термична аблация до имунотерапия. Представени бяха съществени науки и нови разработки на системи за ултразвукова терапия и приложения, а в открити полемики водещи специалисти в региона разясняваха на аудиторията тяхното здравно приложение. Форумът се трансформира в платформа за продан на хрумвания, съдействие и показване на нови приложения на лечебен ултразвук в другите му измерения.
Шестгодишният опит и резултати на ХАЙФУ Центъра към Университетска Болница „ Света Марина “ – Плевен бяха показани от доцент доктор Добромир Димитров, д.м., зам.-декан на Факултет „ Медицина “ при МУ - Плевен. Чрез постерна презентация и пленарна лекция на една от клиничните сесии той показа главно резултатите на центъра при лекуването на онкологични болести. Интерес провокираха постигнатите резултати при лекуването на пациенти с напреднал рак на панкреаса. Отбелязани като позитивни резултати бяха изчезващата болежка при пациентите с това нападателно заболяване, възстановяване на качеството на живот, както и по-добрия резултат от химиотерапията и междинната преживяемост от над 13 месеца.
Доцент Димитров разяснява позитивните резултати на ХАЙФУ Център „ Света Марина “ – Плевен по следния метод: „ На фона на черната статистика, която не се е трансформирала през последните 40 години, касаеща пациентите с напреднал рак на панкреаса, регистрирам като сериозен триумф постигнатите резултати в нашия ХАЙФУ Център. В отчетите, изнесени от сътрудниците от Испания и Съединени американски щати бяха съпоставени клиничните резултати на екипите от Германия, Испания, България, Италия, Оксфорд и Китай при лекуване на пациенти с рак на панкреаса посредством фокусирана ултразвукова хирургия. Недвусмислено се показват сходни резултати и позитивни клинични резултати за пациентите, лекувани с този неинвазивен, високотехнологичен, нейонизиращ и новаторски хирургичен прийом “.
На конгреса в Барселона бяха презентирани голям брой предклинични, лабораторни и клинични проучвания. Аудиторията имаше неповторимата опция да се запознае с роботизирани ХАЙФУ системи, субстанции с микросфери за ултразвуков надзор на процедурите, специфични термолабилни липозоми с химиотерапевтици, доставящи медикаментите единствено в туморите, затоплени чрез ХАЙФУ ултразвук, лечебен ултразвук за лекуване на Болестта на Алцхаймер, есенциалния тремор и доста други.
Доцент Добромир Димитров показа своето неспокойствие и задоволеност от положителната вест, оповестена на форума персонално от проф. Дейвид Кранстън, ръководител на Дружеството по минимално инвазивна и неинвазивна медицина от Оксфорд, Англия, че през м. октомври 2020 година Медицински университет - Плевен ще бъде хазаин на Годишната конференция по минимално инвазивна и неинвазивна медицина. Нещо повече, 20 лекари-специалисти от Европа ще завършат двуседмичен курс по фокусирана ултразвукова хирургия в Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР