Плевен. На 17 ноември 2018 г., събота, от 14.00 часа,

...
Плевен. На 17 ноември 2018 г., събота, от 14.00 часа,
Коментари Харесай

В МУ-Плевен ще се проведе Шестото издание на Деня на народите на 17 ноември

Плевен. На 17 ноември 2018 година, събота, от 14.00 часа, Спортният комплекс „ Проф. доктор Недко Кючуков “ при Медицински университет (МУ-Плевен) за шести следващ път ще се трансформира в сцена, на която студентите на висшето учебно заведение ще показват своите страни – разнообразни култури, обичайната кухня, обичай, облекло, история, национални песни и танци. Това многообразие от осъществявания на студенти от над 11 националности ще се разгърне по време трансформиралия се в традиция за МУ-Плевен Ден на народите (International Day). Това оповестиха от Медицински университет - Плевен .
Събитието се провежда по самодейност на задграничните студенти, взаимно с българските им сътрудници, и се реализира с поддръжката на Ръководството на висшето учебно заведение. Целта е студентите да срещнат академичната общественост и плевенската общност с другите култури на родните си страни, вярвайки, че познавайки националните си разлики и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, с цел да живеят и учат дружно по-лесно.
В програмата на събитието се включват над 250 студенти, водени от упоритостта да показват своите култури от над 11 националности – България, Индия, Италия, Германия, Непал, Пакистан, Сомалия, Япония, Африка, Шри Ланка и други Представянето на обособените страни е на тимове, посредством които студентите ще срещнат аудиторията с достоверните за страната си традиции, облекло, песни и танци. Гостите на празника ще имат опцията да посетят специфичните щандове на страните и да опитат обичайна за тях кухня. За следващ път за участниците и гостите на събитието предстоят незабравими моменти, забавни награди и приятни изненади.
Денят на народите и тази година е отдаден на благородна идея. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в потребност. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, с цел да дават информация за есенната кръводарителска акция.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР