Плевен. На 13-то издание на Български фармацевтични дни в края

...
Плевен. На 13-то издание на Български фармацевтични дни в края
Коментари Харесай

За поредна година Факултетът по фармация на МУ-Плевен се представи на форума Български фармацевтични дни

Плевен. На 13-то издание на Български фармацевтични дни в края на юни Факултетът по фармация при Медицински университет – Плевен бе показан от своите преподаватели и чиновници. Те промотираха опциите за кандидатстване, качественото образование и вероятностите за кариерно развиване във фармацевтичната просвета и процедура в град Плевен, оповестиха от пресцентъра на МУ-Плевен . Висшето учебно заведение в Плевен се подреди почтено измежду 971 участници в ревюто, от които 826 магистър-фармацевти и 145 други медицински експерти. Форумът е едно от най-значимите събития от календара на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България. За първи път той бе проведен измежду хубостта на природата - в първия планински курорт в България и на Балканите, к.к. Боровец.
Представителите на МУ-Плевен – доцент Мая Йотова, дф, ас. Галина Дякова и Силвия Рускова – споделиха с аудиторията на форума обстоятелството, че МУ-Плевен получи първата си отлична програмна акредитация на специалността от контролираните специалности „ Фармация “ с образователно-квалификационна степен „ Магистър “ във Факултет „ Фармация “. Общата оценка от акредитация е 9.06 (при оптималната 10) със период на годност 6 (шест) години с повишен потенциал от 300 на 450 студенти. Високата акредитационна оценка автоматизирано значи банкет на 90 студенти по държавна поръчка в компетентност „ Фармация “ годишно и право на оповестяване на заплатен банкет в границите на свободния потенциал. Към момента във Факултет „ Фармация “ се образоват общо 131 студенти – 60 студенти в първи курс, 44 във втори и 30 в трети курс на образование.
Фокусът на тазгодишното издание на Български фармацевтични дни беше приемането на нови правила за добра фармацевтична процедура, одобряването и въвеждането на Кодекса на Българския фармацевтичен съюз за държание в региона на търговията на дребно с лекарствени артикули по смисъла на чл.40, §1 от Регламент (ЕС) 2016/679. Научната стратегия на Българските фармацевтични дни включваше и други значими тематики за фармацевтичната общественост у нас като спецификите на професионалната връзка в практиката на фармацевта, както и уъркшоп, разглеждащ тактиките за ръководство на напрежението на работното място.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР