Плевен. Културно-информационно събитие от ученици за ученици в Никопол представи

...
Плевен. Културно-информационно събитие от ученици за ученици в Никопол представи
Коментари Харесай

Ралица Маринова, НЧ „Напредък - 1871“: Културно-информационно събитие от ученици за ученици в Никопол представи европейското културно многообразие

Плевен. Културно-информационно събитие от възпитаници за възпитаници в Никопол показа европейското културно разнообразие. Това сподели за Радио „ Фокус “ Ралица Маринова, секретар на НЧ „ Напредък-1871 “ в Никопол. „ Темите за европейското културно разнообразие и толерантността въодушевиха събитието. Културно-информационната самодейност се провежда от регионална администрация Плевен в съдействие с читалището в границите на активност 2 от Комуникационната тактика на Република България за ЕС-2019. В квалифицираната ученическа презентация бе подчертано върху духовното и материалното културно завещание на България и Европа. Обърнато бе внимание на това, че националната еднаквост на страните членки основава неповторима разноцветност на общия културен образ на Европа “, сподели Ралица Маринова. „ Концертната стратегия включваше осъществяване на известна еврейска ария, на български национални и поп песни, както и с вокални осъществявания на италиански език, показани от надарените деца от вокална група „ Орфееви гласчета ” – Никопол. Овациите на публиката събраха танцьорите от състава „ Милковчани “ с. Милковица, които показаха фолклорна плетеница от български и румънски национални танци “, добави Ралица Маринова.
По думите ѝ публиката на събитието е била най-вече от възпитаници от начален, прогимназиален и гимназиален курс от Никопол и околните обитаеми места. В основаването на креативния артикул присъединяване още веднъж са взели младежи от крайдунавския град.
Виолета КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР