Плевен чества Деня на Съединението на Княжество България и Източна

...
Плевен чества Деня на Съединението на Княжество България и Източна
Коментари Харесай

Плевен чества с военни почести и тържествен ритуал Деня на Съединението

Плевен празнува Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия с военни почести и церемониален обред на благодарност пред паметника на Четвърта пехотна плевенска дивизия.
Началникът на Плевенския гарнизон полк. Николай Бешев одобри почетна армейска рота от военнослужещи на Единния център за начална военна подготовка.

Свещеници отслужиха панихида в памет на починалите в Сръбско-българската война 1885 година В словата си за празника плевенският кмет Георг Спартански и регионалният шеф Мирослав Петров приканиха да продължим да следваме заветите на предците ни.

Присъстващите уважиха паметта на героите с минута безмълвие. Прозвуча химнът на България.

Паметникът бе обсипан с венци и цветя на благодарност от депутати, държавни и общински институции и ведомства, партии, публични и цивилен организации, доста жители, пристигнали с децата си за тържеството.
Непрекъснато идват жители, с цел да положат своите цветя пред величествения паметник, основан от скулптора Жеко Спиридонов.
Празничният ден ще приключи с концерт на Северняшкия отбор на откритата сцена "Водна каскада " в центъра на града от 20.30 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР