Пленумът започна от 10 часа и е с една единствена

...
Пленумът започна от 10 часа и е с една единствена
Коментари Харесай

На живо! Започна пленумът на ВСС. Каква ще бъде съдбата на Иван Гешев?

Пленумът стартира от 10 часа и е с една единствена точка: „ Произнасяне по редовността и допустимостта на предлагането на министъра на правораздаването, по член 175, алинея 5 по отношение на член 173, алинея 3 от Закон за съдебната власт, за предварително освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Стоименов Гешев, заради съществуване на условия по член 129, алинея 3, т. 5 от Конституцията на Република България “.

Преди началото на съвещанието министърът на правораздаването Надежда Йорданова разяснява, че нито едно от основанията, които е показала не е поради персоналния живот на Иван Гешев.

„ Действително сегашния състав на Висш съдебен съвет демонстрира некадърност да се отнася съответно към своите пълномощия. Нека Висш съдебен съвет да понесе своята отговорност за осъществяването на отговорностите си “, съобщи тя.

„ Искат да овладеят прокуратурата с нелегитимни цели, с цел да се нарушат правата на българските жители. Това, което виждаме бих нарекъл полицейски произвол и полицейска страна - борили сме се против това от 1989 година насам. Надявам се порочните практики да не се възстановят “, бяха думите на Иван Гешев.

Заседанието можете да наблюдавате онлайн.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР