Пленумът на ВСС отложи разглеждането по същество на предложението за

...
Пленумът на ВСС отложи разглеждането по същество на предложението за
Коментари Харесай

ВСС отложи разглеждането на предложението за отстраняване на Гешев

Пленумът на Висш съдебен съвет отсрочи разглеждането всъщност на предлагането за премахване на основния прокурор. До 4 май правосъдният министър Надежда Йорданова би трябвало да в профил пропуските в настояването за предрочното преустановяване на мандата му, направени от нейния предходник Янаки Стоилов. Причината е, че Върховен административен съд задължи кадровиците да прегледат и това искане.

На 4 май ще стане ясно дали настояването на някогашния длъжностен министър дава отговор на разпоредбите, признати от Висш съдебен съвет и дали двете претенции – на Йорданова и Стоилов, могат да бъдат обединени.

„ В разпоредбите е позволена такава опция. Конкретната компликация е, че двете производства се намират в друг стадий ”, изясни правосъдният министър.

„ В името на българската държавност се надявам министърът на правораздаването, вместо да обикаля телевизионните студия и най-вероятно да декларира погрешни изказвания с искрено политически темперамент, които уронват престижа на правосъдната власт и по този метод засягат всеки един български жител, да съобщи изказванията си в Пленума на Висш съдебен съвет, а не да мълчи ”, сподели Гешев.

За следващ път основният прокурор назова настояването „ просто нищо“. И още веднъж прикани за обществен спор с министър Надежда Йорданова, както и с ръководителя на „Да, България“ Христо Иванов.

От своя страна Йорданова сподели, че е подготвена за спор.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР