Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще направи всичко възможно,

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще направи всичко възможно,
Коментари Харесай

Според правосъдния министър ВСС е готов на всичко, за да не разгледа сигналите срещу Гешев

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще направи всичко допустимо, с цел да избегне разискване на част от нарушаванията, поради които се желае премахване от поста на основния прокурор Иван Гешев, сподели още Йорданова. Ден по-рано правосъдните кадровици одобриха правила за разглеждане на импортираното от нея предложение. В тях бе записано, че няма да се преглеждат сигнали за дейности на Гешев от времето преди да стане основен прокурор.

На процедура това з за отстраняването му.

Очаква се на 4 април Висш съдебен съвет да реши дали предлагането за премахване е възможно. Съветът към този момент един път отхвърли да се произнесе, само че по-късно Конституционният съд постанови, че правосъдният министър може да желае премахване на основния прокурор и в този момент Висш съдебен съвет би трябвало да гледа настояването всъщност.

Йорданова разяснява, че е недопустимо да не се разискват сигнали против Гешев от времето, когато е бил редови обвинител.

" В министерство на правораздаването обсъждаме с какви средства да реагираме. Нека забележим и ще се реши дали да се подхващат дейности пред български съд ", съобщи тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР